DOLAR
33,89 0,16%
EURO
37,57 -0,02%
ALTIN
2.813,91 0,08%
BITCOIN
2.040.227,03 -0,45%

Hizbullah'tan İHA Saldırısı: İsrail Askere Yaralandı

Hizbullah, İsrail'deki askeri hedeflere yönelik İHA saldırısında bir askerin yaralandığını açıkladı. Çatışmalar devam ediyor.

Yayın Tarihi: 27.08.2024 22:51
Güncelleme Tarihi: 27.08.2024 22:51

Hizbullah'tan İHA Saldırısı: İsrail Askere Yaralandı

Hizbullah'ın İHA Saldırısı

Lübnan'ın Hizbullah örgütü, yaptığı insansız hava aracı (İHA) saldırısında bir İsrail askeri'nin yaralandığını bildirdi. Saldırı, Beyt Hillel bölgesindeki bir askeri noktaya düzenlendi.

İsrail Ordusunun Tepkisi

İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyindeki Adaysit bölgesindeki Hizbullah noktalarına hava saldırısı gerçekleştirdiğini açıkladı. Hava saldırısının ardından yaşanan çatışmaların gerilimi artırdığı belirtildi.

Saldırının Ayrıntıları

Hizbullah'dan gelen açıklamaya göre, saldırı, Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkıyla dayanışma ve son dönemde İsrail'in Mecadil bölgesine yaptığı saldırılara karşı bir cevap olarak gerçekleştirildi. Beyt Hillel'deki askeri noktaya yönlendirilen patlayıcı yüklü İHA'nın etkisiyle bir askerin hafif yaralandığı ifade edildi.

Karşılıklı Tehditler ve Sınırdaki Çatışmalar

İsrail ordusu, sınır hattında gerilimli bir atmosferin hakim olduğunu ve birkaç haftadır Hizbullah ile karşılıklı çatışmalar yaşandığını kaydetti. 8 Ekim'den bu yana devam eden çatışmaların, askeri hareketliliğin en yoğun günlerinden biri olarak kayda geçtiği belirtildi.

Gelecek için Endişeler

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri Hasan Nasrallah arasındaki anlaşmazlık sürse de her iki taraf da büyük bir bölgesel savaştan kaçınma mesajı veriyor. Uzmanlar, bölgede yaşanan gerginliğin "sınırlı angajman" seviyesine gerilediğini belirtiyor.