DOLAR
34,15 -0,03%
EURO
38,17 0,03%
ALTIN
2.928,53 -0,5%
BITCOIN
2.235.922,06 0,51%

Hizbullah'tan Genel Sekreter Atama İddialarına Yalanlama

Hizbullah, yeni genel sekreter atama haberlerini yalanladı ve medya kuruluşlarını uyardı.

Yayın Tarihi: 30.09.2024 01:36
Güncelleme Tarihi: 30.09.2024 01:36

Hizbullah'tan Genel Sekreter Atama İddialarına Yalanlama

Hizbullah'tan Yeni Genel Sekreter İddialarına Red

Hizbullah, İsrail'in saldırılarında hayatını kaybeden genel sekreter Hasan Nasrallah'ın ardından, hareketin yürütme konseyi başkanı Haşim Safiyuddin'in yeni genel sekreter olarak seçildiğine dair çıkan haberleri reddetti.

Açıklama ve Medya Uyarısı

Hizbullah, yaptığı yazılı açıklamada, bazı basın organlarında yer alan genel sekreterlik atanmasıyla ilgili haberlerin geçersiz olduğunu vurguladı. Açıklamada, "Genel Sekreterimiz Hasan Nasrallah'ın şehadetinden sonra yürütme süreçlerimize dair bazı medya raporları tamamen asılsızdır" ifadeleri yer aldı.

Hizbullah liderliğinin, bu konudaki çalışmalara devam etmekte olduğuna dikkat çekilen açıklamada, "Resmi bir açıklama yapılmadıkça bu tür haberlere itibar edilmemelidir" çağrısında bulunuldu.

İsrail Saldırılarının Sonuçları

Öte yandan, İsrail ordusu, 8 Ekim 2023'ten bu yana Hizbullah ile yaşanan çatışmalar çerçevesinde, Lübnan topraklarına yoğun hava saldırıları düzenlemekte. Lübnan makamlarının verdiği verilere göre, 17 Eylül'den bu yana, aralarında 104 çocuk ve 194 kadın da olmak üzere toplam 1174 kişi yaşamını yitirdi.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, 27 Eylül tarihinde Beyrut’a yapılan bir hava saldırısında hayatını kaybetti. Hizbullah, İsrail’in bombardımanına karşılık roket ve füze saldırıları düzenlemeye devam etti.

İsrail’in saldırıları sonucunda Lübnan'da yüz binlerce insan yerinden edilmiş olup, özellikle güney bölgelerinden başkent Beyrut'a ve kuzeye göçler sürmektedir. Aynı zamanda, on binlerce kişinin Suriye'ye göç ettiği bildirilmektedir.