DOLAR
34,23 0,08%
EURO
37,62 0,18%
ALTIN
2.919,65 -0,07%
BITCOIN
2.118.156,64 0,91%

Hizbullah, Lübnan Sınırında İsrail Askerlerine Ağır Darbe Vurdu

Hizbullah, sınırda gerçekleştirdiği saldırıda 20'den fazla İsrail askerini öldürdüğünü açıkladı. Bölgedeki gerginlik artıyor.

Yayın Tarihi: 05.10.2024 02:34
Güncelleme Tarihi: 05.10.2024 02:34

Hizbullah, Lübnan Sınırında İsrail Askerlerine Ağır Darbe Vurdu

Hizbullah'tan Açıklama: Lübnan Sınırında 20'den Fazla İsrail Askere Darbe!

Hizbullah, Lübnan’ın güney bölgesindeki bir sınır köyünde gerçekleştirdiği saldırının ardından, İsrail'in özel kuvvetlerinden 20'den fazla askerin ölü veya yaralı olduğunu bildirdi.

Saldırı Detayları

Yapılan yazılı açıklamada, Hizbullah militanlarının, İsrail'in kuzeyinde yer alan Malikiye bölgesinde Merkava tankını hedef aldıkları ve bu tankın güdümlü bir füze ile vurulup alev aldığı belirtildi. Ayrıca, Hayfa yakınlarındaki Krayot ve Kiryat Şimona bölgelerindeki roket rampaları üzerinde de saldırıların düzenlendiği kaydedildi. Marun er-Ras’ta Hedef Alınan Askeri Güçler

Lübnan’ın güneyindeki Marun er-Ras kasabasında, İsrail ordusuna ait askeri araçların yanı sıra askerlerin de hedef alındığına dikkat çekildi. Saldırının ardından, İsrail tarafında ölü ve yaralı durumunda kayıplar yaşandığı ifade edildi.

Bölgedeki Gerginlik ve Gazetecilere Yapılan Açıklamalar

Hizbullah ayrıca, Kefr Şuba Tepeleri'ndeki Ruveysat el-Alem mevzisinin yanı sıra Kuzey Karmiel ve Sasa bölgelerinin de hedef alındığını duyurdu. Her iki tarafın da birbirine yönelik operasyonlarında gerginlik her geçen gün artıyor. İsrail’in Hava Saldırıları ve Sonuçları

Hizbullah, 8 Ekim 2023'ten bu yana devam eden çatışmalara karşın, İsrail ordusunun son zamanlarda Lübnan'ın güney kesimlerine gerçekleştirilen hava saldırılarında 1411 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. 104 çocuk ve 194 kadın bu trajedinin kurbanı oldu.

Öte yandan, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, 27 Eylül'de yaşanan hava saldırılarında hayatını kaybetti. Çatışmaların ardından birçok sığınmacının ülkeden kaçtığı belirtilirken, yüz binlerce kişinin göç etmek zorunda kaldığı bildiriliyor.

İsrail bombardımanları sonucunda, bölgedeki insani durumun giderek kötüleştiği ve pek çok insanın yerinden olduğu ifade ediliyor.