DOLAR
34,26 0,01%
EURO
37,58 0,26%
ALTIN
2.881,63 0,1%
BITCOIN
2.131.398,22 0,2%

Hizbullah, İsrail Askerlerini Lübnan Sınırında Püskürttü

Hizbullah, Lübnan'ın güneyinde İsrail askerlerinin sızma girişimlerini geri püskürttüğünü ve çatışmalarda birçok yaralı olduğunu duyurdu.

Yayın Tarihi: 09.10.2024 10:18
Güncelleme Tarihi: 09.10.2024 10:18

Hizbullah, İsrail Askerlerini Lübnan Sınırında Püskürttü

Hizbullah, İsrail Askerlerini Geri Püskürttü

Hizbullah, Lübnan'ın güneyinde, iki ayrı noktadan sızmaya çalışan İsrail askerlerinin etkili bir şekilde geri püskürtüldüğünü açıkladı.

İsrail Ordusunun Sızma Girişimi

Yapılan açıklamada, İsrail ordusunun Lübnan'ın el-Lebbune bölgesinde sızma girişiminde bulunduğu belirtildi. Hizbullah, topçu atışları ve roket saldırıları ile bu bölgedeki askerleri hedef aldığını kaydetti.

Çatışmaların Seyri

Lübnan'ın Blida beldesinde de yarım kalan bir sızma girişimi olduğu ifade edildi. Bu sırada patlayıcılarla saldırıya uğrayan İsrail askerlerinin geri çekildiği bildirildi. Ayrıca, Hizbullah, son iki gündür İsrail askerlerinin sızma girişimlerini her seferinde püskürttüğünü duyurdu.

Lübnan’da Yaralılar ve Son Durum

Lübnan resmi ajansı NNA, İsrail ordusunun ülkenin doğusundaki Baalbek kentine düzenlediği hava saldırısında Hüseyin Salih Emhez isimli bir kişinin yaşamını yitirdiğini aktardı. Öte yandan, İsrail ordusu, Lübnan’ın güneyinde gerçekleşen çatışmalarda 3 askerinin ağır yaralandığını belirtti.

Artan Saldırılar ve Sivil Zayiat

8 Ekim 2023 tarihinden itibaren İsrail ordusunun Hizbullah ile sürdürdüğü çatışmalar sırasında, Lübnan Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre toplam 2,119 kişi hayatını kaybetti. Bu sayı arasında 104 çocuk ve 194 kadın bulunuyor.

Göç Dalgalanması ve Yerinden Olmalar

İsrail bombardımanı, Lübnan içinde yüz binlerce insanın yerinden olmasına neden oldu. Güney kesimlerden Beyrut'a ve kuzey bölgelere göç devam ederken, on binlerce kişinin Suriye’ye doğru yol aldığı bildirilmektedir.