DOLAR
34,26 0,12%
EURO
37,47 0,16%
ALTIN
2.930,52 -0,08%
BITCOIN
2.210.164,52 -2,92%

Hint Şair Jacinta Kerketta, USAID Destekli Ödülü Reddetti

Hint şair Jacinta Kerketta, Filistin'e destek amacıyla USAID işbirliğiyle verilen ödülü kabul etmedi.

Yayın Tarihi: 06.10.2024 13:00
Güncelleme Tarihi: 06.10.2024 13:00

Hint Şair Jacinta Kerketta, USAID Destekli Ödülü Reddetti

Jacinta Kerketta'nın Anlamlı Ret Kararı

Hint yazar ve şair Jacinta Kerketta, ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) tarafından desteklenen bir eğitim kurumundan aldığı "Genç Yazar" ödülünü, Filistin'deki insanlara destek vermek amacıyla reddetti.

Ödül Töreninin Dışında Kalmak

Kerketta, Room to Read India adlı kurumun, "Jirhul" adlı çocuk şiiri koleksiyonu nedeniyle kendisine bu ödülü vermesi üzerine, AA muhabirine verdiği demeçte, "Filistin'de binlerce çocuğun hayatını kaybettiğini ve yetişkinlerin çocuklara daha iyi bir dünya sunamadığının altını çizmek istiyorum." şeklinde açıklamada bulundu.

Dayanışma İfadesi

Kerketta, "Bir şair olarak, Filistinli çocuklar ve kadınlarla dayanışmamı göstermek istiyorum." dedi ve bu duruşuyla toplumda dikkat çekmeye çalıştı.

Sorunlu İlişkiler

Bu konuyu daha derinlemesine tartışan Kerketta, The Independent gazetesine verdiği bir röportajda, "Silah ticareti ve çocuk bakımı aynı dönemde nasıl devam edebilir? Bu endişeler nedeniyle USAID destekli bu ödülü reddettim." ifadelerini kullandı.

Jacinta Kerketta'nın bu kararı, edebiyat dünyasında ve toplumsal duyarlılık açısından önemli bir mesaj niteliği taşıyor.