DOLAR
34,11 -0,29%
EURO
38,03 0,08%
ALTIN
2.861,61 -1,24%
BITCOIN
2.147.583,38 0,19%

Hindistan, Ukrayna'ya Mühimmat Gönderdiği İddialarını Reddetti

Hindistan, Ukrayna'ya askeri mühimmat gönderdiği yönündeki spekülasyonları yalanladı ve iddiaları 'yanıltıcı' olarak nitelendirdi.

Yayın Tarihi: 20.09.2024 12:45
Güncelleme Tarihi: 20.09.2024 12:45

Hindistan, Ukrayna'ya Mühimmat Gönderdiği İddialarını Reddetti

Hindistan, Ukrayna'ya Askeri Mühimmat İddialarını Reddetti

Hindistan, Ukrayna'ya askeri mühimmat gönderdiği iddialarını kesin bir dille yalanladı. Dışişleri Bakanlığı, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, söz konusu iddiaları "spekülatif" ve "yanıltıcı" olarak nitelendirdi.

Hindistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Randhir Jaiswal, Reuters'ın yayınladığı haberde yer alan Hindistan yapımı mühimmatın Avrupa'nın Ukrayna'ya gönderildiği yönündeki iddiaları yalanladı. Jaiswal, iddiaların "mevcut olmadığını" ve dolayısıyla "yanlış ve kötü niyetli" olduğunu vurguladı.

Hindistan'ın Askeri Mühimmat Politikası

Açıklamada, Hindistan'ın silahların yayılmasının önlenmesi konusunda uluslararası yükümlülüklere uyma konusunda güçlü bir sicile sahip olduğu belirtildi. Ayrıca, Hindistan'ın mayıs ayında askeri mühimmat ihracatı kurallarını sıkılaştırarak, alıcıların bu silahları üçüncü ülkelere göndermemesini zorunlu kıldığı kaydedildi.

Moskova'nın İtirazları ve Diplomasi Çağrıları

Hindistan ile Rusya arasındaki iyi ilişkiler her zaman devam etmekle birlikte, Hindistan, Batılı ülkelerin Ukrayna'daki çatışmaya karşı taraf olarak Rusya'yı eleştirmekten kaçınıyor. Başbakan Narendra Modi, Rusya'ya düzenlediği ziyarette President Vladimir Putin'e "sevgili dost" hitabında bulunmuştu. Ancak bu ziyaret, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy tarafından tepkiyle karşılanmıştı.

Hindistan'ın Ukrayna'ya askeri mühimmat gönderme iddialarını reddetmesi, Rusya'nın endişeleri ışığında gelmiş olup, Hindistan, savaşın sona ermesi için diplomasi ve diyalog çağrılarına devam etmektedir.