DOLAR
34,16 0%
EURO
38,11 0%
ALTIN
2.913,97 0%
BITCOIN
2.237.761,27 0,21%

Hindistan'dan Ukrayna ve Gazze İçin Acil Çözüm Çağrısı

Hindistan Dışişleri Bakanı Jaishankar, Ukrayna ve Gazze'deki çatışmaların acil çözüm beklediğini vurguladı.

Yayın Tarihi: 28.09.2024 22:22
Güncelleme Tarihi: 28.09.2024 22:22

Hindistan'dan Ukrayna ve Gazze İçin Acil Çözüm Çağrısı

Hindistan, Savaşların Çözümü İçin Acil Adımlar Atılması Gerektiğini Belirtti

Hindistan Dışişleri Bakanı Subrahmanyam Jaishankar, Ukrayna'daki savaş ve Gazze'deki çatışmalar için acil çözüm çağrısında bulundu. Jaishankar, New York'ta düzenlenen Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada bu konunun önemine dikkat çekti.

Uluslararası Hukuka Saygı Vurgusu

Jaishankar, uluslararası hukuka saygı gösterilmesi gerektiğini belirterek, "İster Ukrayna ister Gazze olsun, her iki durumda da acil çözümler gerekmektedir. Bu duygular tanınmalı ve uygun şekilde harekete geçilmelidir," dedi.

Dünya Düzeni ve BM'nin Durumu

Bakan, dünyanın mevcut durumunu değerlendirerek, "Dünya kutuplaşmış ve hayal kırıklığına uğramış bir durumda. Görüşmeler ve anlaşmalar oldukça zorlaştı. BM'nin kurucularının bizlerden beklediği bu değildi," ifadelerini kullandı.

BM'nin Reform İhtiyacı

Jaishankar, BM'nin mevcut yapısının global sorunlara çözüm bulmakta zorlandığını da ifade etti. "Bu oturumun teması, barışın ilerletilmesi ve insan onurunun güçlendirilmesidir. Ancak bölünme ve çatışmalarla karşı karşıya kalan bir BM bu hedeflere ulaşamaz," diyerek endişelerini dile getirdi.