DOLAR
34,24 0,16%
EURO
37,47 0,17%
ALTIN
2.932,23 -0,14%
BITCOIN
2.211.379,75 -3,02%

Hindistan Başbakanı Modi'den Kadınlara Yönelik Suçlar Hakkında Sert Açıklama

Modi, Kalküta'daki korkunç cinayet sonrası kadınlara yönelik suçların affedilemeyeceğini vurguladı.

Yayın Tarihi: 25.08.2024 12:32
Güncelleme Tarihi: 25.08.2024 12:32

Hindistan Başbakanı Modi'den Kadınlara Yönelik Suçlar Hakkında Sert Açıklama

Hindistan'da Kadınlara Yönelik Suçlar Üzerine Sert Mesaj

Hindistan'ın Başbakanı Narendra Modi, Batı Bengal eyaletinin Kalküta şehrinde bir kadın doktorun tecavüze uğrayarak öldürülmesi üzerine açıklamalarda bulundu. Başbakan Modi, bu tür suçların affedilemeyeceğine dair güçlü bir mesaj verdi.

Kalküta'daki Olayın Ardından Gelen Tepkiler

Modi, Maharaştra eyaletinde katıldığı bir etkinlikte yaptığı konuşmada, kadınların güvenliğine vurgu yaptı. "Kadınlara yönelik suçlar affedilemez. Sorumlusu kim olursa olsun, bağışlanamaz," dedi.

Kanunların Güçlendirilmesi Vurgusu

Başbakan, ülke genelinde kadınlara karşı işlenen suçlara karşı sıkı yasaların uygulanması gerektiğini belirterek, mevcut yasaların güçlendirildiğini açıkladı.

Korkunç Olayın Detayları

Batı Bengal'deki RG Kar Tıp Koleji'nde çalışan 31 yaşındaki kadın doktor, 9 Ağustos'ta 36 saatlik vardiyasının ardından dinlenme odası bulunmadığı için seminer odasında uykuya dalmıştı. Ertesi sabah, meslektaşları tarafından yarı çıplak ve vücudunda yaralarla bulundu. Olayla ilgili olarak, hastanede gönüllü çalışan Sanjoy Roy gözaltına alındı, ancak sonrasında dava merkezi soruşturma birimine devredildi.

Doktorlardan Süresiz Grev Kararı

Bu acı olayın ardından, Hindistan'ın çeşitli şehirlerindeki birçok doktor, meslektaşlarının tecavüz edilerek öldürülmesini protesto etmek amacıyla süresiz grev başlattı.