DOLAR
34,22 -0,26%
EURO
37,72 0,22%
ALTIN
2.922,01 -0,3%
BITCOIN
2.084.168,61 -0,3%

Hierapolis Antik Kenti FPV Dronla Görüntülendi

Denizli'deki Hierapolis Antik Kenti'nin büyüleyici manzaraları FPV dron ile havadan görüntülendi.

Yayın Tarihi: 03.10.2024 12:34
Güncelleme Tarihi: 03.10.2024 12:34

Hierapolis Antik Kenti FPV Dronla Görüntülendi

Denizli'deki Hierapolis Antik Kenti'nin Havadan Görüntülenmesi

UNESCO Dünya Mirası listesinin bir parçası olan Hierapolis Antik Kenti, Türkiye’nin en dikkat çekici turizm destinasyonlarından biri olarak Pamukkale’de yer almaktadır. Sonbahar mevsiminde de ziyaretçilerini ağırlamaya devam eden bu tarihi kent, ‘beyaz cennet’ olarak bilinen travertenlerin gölgesinde yükselmektedir.

Antik Kentin Tarihi ve Önemli Yapıları

2,200 yıllık bir geçmişe sahip olan Hierapolis, zengin tarihi eserleri ve çeşitli medeniyetlerden kalma kalıntılarıyla dikkat çekmektedir. Hristiyanlık açısından önemli kabul edilen bu antik alan, inanç turizmini destekleyen yapılarıyla da tanınır. Kentin içinde yer alan önemli yapılar arasında Nekropol, Domitiyan Yolu, Oktokonus Tapınağı, Tiyatro, Frontinus Caddesi, Agora, Bizans kapıları ve Apollon Kutsal Alanı gibi yapılar bulunmaktadır.

FPV Dronla Eşsiz Görüntüleme

Hierapolis Antik Kenti, FPV dron ile görüntülendi. Bu çekimlerde, antik kentin genel görünümü ve tarihi yapılar farklı açılardan izleyicilere sunuluyor. Yılın dört mevsiminde yerli ve yabancı turistler için büyük bir çekim merkezi olan bu alan, doğal ve tarihi güzellikleriyle büyülemeye devam ediyor.