DOLAR
33,99 0%
EURO
37,85 0%
ALTIN
2.821,91 0%
BITCOIN
1.969.039,37 0%

Her sabah 1 kaşık yiyenin cildi asla yaşlanmıyor! Çareyi kremlerde aramayın

Her sabah 1 kaşık yediğinizde cildiniz genç kalıyor! Kahvaltı; öğünlerin en önemlisi olduğundan doğru besin tüketimi sizi sağlıklı ve genç, pürüzsüz cilde sahip olmanızı sağlayacaktır. İşte detaylar.

Yayın Tarihi: 15.02.2024 00:29
Güncelleme Tarihi: 15.02.2024 00:29

Her sabah 1 kaşık yiyenin cildi asla yaşlanmıyor! Çareyi kremlerde aramayın

 Yedikleriniz cildinizin nasıl göründüğünde önemli bir rol oynar. Kahvaltı, gününüzün gidişatını belirleyen önemli bir öğündür ve doğru yiyecekleri seçmek, arzu ettiğiniz parlak cilde kavuşmanıza yardımcı olacaktır. Kahvaltınıza belirli yiyecekleri eklemek, cildinize en iyi şekilde görünmesi için ihtiyaç duyduğu vitamin desteğini sağlayabilir.

CİLT

Berrak, canlı ve ışıltılı bir cilt her kadının hayalidir. Canlı bir cilde kavuşmanın yolu ise cilt tipinize uygun ürünlerle bakım yapmaktan geçiyor.

Ancak tek başına tedavilerle istenilen parlak cilde ulaşmak kolay değildir. Düzenli bakımın yanı sıra dengeli ve sağlıklı beslenmek de cildinizin sağlığı açısından önemlidir.

Kahvaltı her zaman günün en önemli öğünü olarak kabul edilir. Kahvaltıda sağlıklı yiyecekler yemek de cildiniz için önemlidir. Kahvaltıda belirli yiyeceklerin tüketilmesi cildin hızla iyileşmesine ve canlanmasına yardımcı olur.

MEYVELER

meyve

Çilek, yaban mersini ve ahududu gibi meyveler, cildinizi serbest radikal hasarından korumaya yardımcı olan C vitamini de dahil olmak üzere antioksidanlarla doludur.

Kahvaltıda yoğurda veya yulaf ezmesine bir avuç çilek ekleyerek sağlıklı ve parlak bir cilde destek olabilirsiniz.

YOĞURT

yoğurt

Yoğurt, bağırsak mikrobiyomunuzu korumaya yardımcı olacak harika bir protein ve probiyotik kaynağıdır. İyi bir cilt sağlığı için sağlıklı bir bağırsak şarttır; çünkü iltihabı azaltmaya ve cilt dengesini korumaya yardımcı olabilir. Lezzetli ve cilt dostu bir kahvaltı için meyveli yoğurdun ve biraz balın tadını çıkarın.

YULAF EZMESİ

yulaf

Yulaf ezmesi sadece rahatlatıcı ve besleyici bir kahvaltı olmakla kalmaz, aynı zamanda cildiniz için de iyidir.

Hasara karşı koruma sağlayabilen antioksidanlar ve cildi yumuşatıp nemlendirmeye yardımcı olan beta-glukanlar içerir. Kıyılmış veya haddelenmiş yulafı seçin ve lezzet ve cilt faydaları için fındık, tohum ve bir tutam tarçın ekleyin.

AVOKADO

avokado

Sağlıklı yağlar, vitaminler ve antioksidanlar açısından zengin olan avokado, kahvaltınıza harika bir katkı sağlar.

Avokadonun tekli doymamış yağları cildin nemli ve esnek kalmasına yardımcı olurken, E ve C vitaminleri oksidatif hasara karşı korunmaya yardımcı olabilir. Avokadoyu tam tahıllı tostun üzerine sürün veya kremsi ve besleyici bir katkı için smoothie'lere ekleyin.

YUMURTALAR

yumurtalar

Yumurta, cildinize birçok farklı şekilde fayda sağlayabilecek çok yönlü ve besleyici bir besindir.

Cildin onarımı ve yenilenmesi için gerekli olan iyi bir protein kaynağı ve sağlıklı cilt hücrelerinin korunmasına yardımcı olan A ve E vitaminleri kaynağıdır.

Çok yönlü bir kahvaltı için çırpılmış, haşlanmış veya haşlanmış yumurtaların, tam tahıllı kızarmış ekmek ve sebzelerin tadını çıkarın.

ISPANAK

ıspanak

Ispanak gibi yapraklı yeşillikler A, C ve folat da dahil olmak üzere cildinize iyi gelen vitamin ve minerallerle doludur.

Bu besinler kollajen üretimini destekler, UV hasarına karşı korur ve cilt tonunu ve dokusunu iyileştirir. Besleyici bir destek için omletlere, smoothie'lere veya kahvaltı paketlerine ıspanak ekleyin.

CEVİZ

ceviz

Ceviz, iltihaplanmayı azaltmaya ve cildi nemli tutmaya yardımcı olan mükemmel bir omega-3 yağ asitleri kaynağıdır.

Ayrıca güneşin zararlarını ve erken yaşlanmayı önlemeye yardımcı olan antioksidanlar da içerirler. Kıyılmış cevizleri yoğurt veya yulaf ezmesi üzerine serpin veya krep veya waffle üzerine çıtır bir malzeme olarak tadını çıkarın.

YEŞİL ÇAY

yeşil çay

Yeşil çay kendi başına bir gıda olmasa da, parlayan bir cilt için kahvaltı rutininize harika bir katkı olabilir.

Antiinflamatuar ve yaşlanma karşıtı özelliklere sahip olan kateşinler adı verilen antioksidanlar açısından zengindir. Sabah kahvenizi bir fincan yeşil çayla değiştirmek cildinize ve genel sağlığınıza fayda sağlayabilir.

Bu cildi seven yiyecekleri kahvaltınıza eklemek, cildinizi içten dışa doğru besleyerek parlak bir cilt elde etmenize yardımcı olabilir.

Sağlıklı bir cilt için uygun hidrasyon da gerekli olduğundan, gün boyunca susuz kalmamak için bol miktarda su içmeyi unutmayın. Dikkatli beslenme seçimleri yaparak cildinizin doğal güzelliğini ve parlaklığını koruyabilirsiniz.