DOLAR
34,15 -0,15%
EURO
38,01 0,32%
ALTIN
2.878,03 -0,13%
BITCOIN
2.166.471,53 -0,45%

Her hafta Perşembe günü kapınızı açık tutun! Kapı kapı kredi ve destek dağıtacaklar

Daha fazla işletmenin KOSGEB programlarından faydalanması adına harekete geçtiklerini açıklayan KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, ülkemizdeki il müdürlüklerinde bulunan yetkililerin ziyaretlere başlayacağını belirtti.

Yayın Tarihi: 23.01.2024 08:41
Güncelleme Tarihi: 23.01.2024 08:41

Her hafta Perşembe günü kapınızı açık tutun! Kapı kapı kredi ve destek dağıtacaklar

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından KOBİ destekleri hız kesmeden yeni yılda da devam ediyor. 2023 yılı faaliyetlerini tamamlayıp yeni yılda da yeni programlarını sunacaklarını belirten KOSGEB yetkilileri tarafından yapılan açıklamada 2024 yılı yol haritası açıklandı. KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu tarafından yapılan açıklamada Resmi Gazete'de 13 Ocak'ta yayımlanan kararlarda program yalınlaşmasına gidileceği belirtildi.

Daha fazla işletmenin KOSGEB programlarından faydalanması adına harekete geçtiklerini açıklayan İbrahimcioğlu, ülkemizdeki il müdürlüklerinde bulunan yetkililerin ziyaretlere başlayacağını belirtti. Geçtiğimiz seneden beri süregelen bu uygulamada yaklaşık 10 bin firma ile görüşüldüğü bilgisi sunulurken, 2024 yılında da Her Perşembe uygulaması adı altında bilgilendirme paylaşımı yapılacağı bilgisi sunuldu.

TL

KOBİ PROGRAMLARI TANITILACAK

KOBİ'lerin gelişmesini sağlamak amacı ile yapılan düzenleme ile ülkemizin yüzüncü yılında rekabet ortamını arttırmak hedefi güdülürken, kurumsal dönüşüm kapsamında KOSGEB'i en iyi hizmet veren kurumlardan biri haline getirme hedefi de mevcut.

Bu kapsamda Her Perşembe günü il müdürlüklerinde görevli kişilerin KOBİ'leri ziyaret edecekleri belirtilirken, hak sahibi olabilecekleri ödemeler konusunda da bilgilendirme yapılacağı açıklandı. KOBİ'lerin sıkıntısının giderilmesi amacıyla sağlanan bu ziyaretlerde isteğe ve ihtiyaca göre şekillenen destek ödemelerinin tanıtılacağı bildirilmiş bulunuyor. 40'a yakın destek paketinin uygulamada olduğunu belirten başkan, yalınlaşma kapsamında bu sayıyı 10'a kadar indirgediklerini belirtirken, 2024 yılında az, öz, bilinen ve yaygın destek paketleriyle tüm KOBİ'yi ilgilendiren ödemeleri sağlayacaklarını açıkladı. Destek paketi sayısını azaltmanın desteği azaltmak anlamını taşımadığını belirten İbrahimcioğlu, amacın herkesin anlayabileceği sade bir şekilde tanıtılması hedefini taşıdığını da sözlerine ekledi.