DOLAR
33,98 0%
EURO
37,85 0%
ALTIN
2.822,61 0%
BITCOIN
1.964.432,86 0%

Her biri ısırıkta lezzetiyle ortalığı dağıtacak kurabiye tarifi bulundu! Üstelik kurabiyenin ana maddesi leblebi

Bu kurabiyeden her bir ısırık aldığınızda farklı bir lezzet yaşamaya hazır olun. Klasik kurabiyelerden sıkılanlar için müjde verildi. Bu kurabiyenin ana maddesi leblebi. İşte karşınızda her ağzınıza attığınızda farklı bir lezzet yaşatacak, ağızda dağılan leblebi kurabiyesi...

Yayın Tarihi: 21.12.2023 10:45
Güncelleme Tarihi: 21.12.2023 10:45

Her biri ısırıkta lezzetiyle ortalığı dağıtacak kurabiye tarifi bulundu! Üstelik kurabiyenin ana maddesi leblebi

Bu kurabiye tarifi diğer kurabiyelerden oldukça farklı. Her biri ısırık farklı bir lezzet şölenini beraberinde getiriyor. Klasik kurabiyelerden sıkılanlara ve misafirlerine yeni kurabiye tarifi sunmak isteyenlere müjde verildi. Aranılan yenilik ve lezzet ağızda dağılan leblebi kurabiyesi ile sizlere sunuluyor. Ağızda dağılan kıvamı ve içersinde gizli leblebi tanecikleri ile öne çıkan tatlı krizlerini son verecek tarif bulundu!

Klasik kurabiye tariflerinden sıkılmış olanlar için ideal olan bu lezzet; özel günlerde misafirlerinizi etkilemek ya da günlük yaşantınızda ailenizle sofranıza tatlı bir dokunuş eklemek için mükemmel bir seçenek. İçi kek gibi yumuşacık dokusuyla öne çıkan, ağızda dağılan leblebili kurabiye tarifi kahve ya da çay yanında da enfes bir eşlikçi olacak.

Evde yalnızca 15 dakikada hazırlayacağınız, 20 dakikada ise pişireceğiniz, pratik ağızda dağılan leblebi kurabiye tarifi ile tüm apartmana enfes kokular yaymaya hazır olun. İçersinde bulunan tereyağı ve pudra şekerinin mükemmel uyumuna hayran kalacaksınız. İşte ağızda attığınızda dağılan leblebi kurabiye tarifi...

AĞIZDA DAĞILAN LEBLEBİLİ KURABİYE

AĞIZDA DAĞILAN LEBLEBİLİ KURABİYE TARİFİ MALZEMELERİ

  • 200 gr oda sıcaklığı bekletilmiş tereyağı
  • 1 su bardağı ölçüsünde sıvı yağ
  • 1 su bardağı ölçüsünde pudra şekeri
  • 2 adet yumurta (1 tanesi sarısının üzerine kullanılmak için ayrılacak)
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 paket kabartma tozu 
  • Yarım paket karbonat 
  • Yaklaşık 4 - 5 su bardağı ölçüsünde un
  • 1 su bardağı ölçüsünde dökülmüş leblebi içi 
  • Üzeri içinse yumurta sarısı ve dövülmüş leblebi içi

AĞIZDA DAĞILAN LEBLEBİLİ KURABİYE

AĞIZDA DAĞILAN LEBLEBİLİ KURABİYENİN TARİFİ

  1. Geniş bir kabın içerisine tereyağ, pudra şekeri, sıvı yağ ve yumurtanın beyazını koyarak güzelce karıştırın. 
  2. Kabartma tozu, vanilin ve karbonat ekleyerek karıştırma işlemine devam edin.
  3. Azar azar un eklemesi yaparak yoğurma işlemine başlayın.
  4. Hamurunuz ele yapışmayacak kıvama geldiği zaman dövülmüş leblebileri de içersine ekleyin.
  5. Hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak eliniz yardımıyla yuvarlayın ve yağlı kağıt sermiş olduğunuz fırın tepsisine aralıklı şekilde dizin.
  6. Üzerlerine ise yumurtanın sarısını çırparak sürün ve en son dövülmüş leblebi ile son dokunuşlarınızı gerçekleştirin.
  7. Önceden ısıtmış olduğunuz 180 derecelik fırında üzerleri güzelce kızarana kadar pişirme işlemine devam edin. 
  8. Fırından çıkan kurabiyeleri oda sıcaklığında biraz beklettikten sonra kahve ve çay yanında servis edebilirsiniz. Herkese afiyet olsun...