DOLAR
34,11 -0,04%
EURO
38,08 -0,15%
ALTIN
2.915,4 0,06%
BITCOIN
2.163.735,8 0%

Her ay düzenli fatura ödeyenler başvurmadan geçmesin! PTT kişi başı 3500 TL ödeme verecek

PTT, dar gelirli hanelere iki ayda bir 3.500 TL tutarında doğalgaz yardımı sağlıyor. İşte başvuru koşulları, süreci ve detayları hakkında bilmeniz gerekenler.

Yayın Tarihi: 20.07.2024 07:42
Güncelleme Tarihi: 20.07.2024 07:42

Her ay düzenli fatura ödeyenler başvurmadan geçmesin! PTT kişi başı 3500 TL ödeme verecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli hanelere yönelik kapsamlı destek programını başlattı. PTT aracılığı ile dar gelirli bireylerin doğalgaz faturalarını ödemelerine yardımcı olmak amacıyla iki ayda bir 3.500 TL tutarında fatura desteği vermeye başladı. Söz konusu sosyal yardım programı, bütçeleri kısıtlı olan haneler için önemli bir rahatlama sağlıyor.

Sosyal yardım çerçevesindeki fırsatlar!

Doğal Gaz Tüketim Yardımı olarak tanımlanan yardım programı, düşük gelire sahip hanelere periyodik olarak doğal gaz desteği ödemelerini içermektedir. Peki bu destekten kimler yararlanacak ve başvuru süreci nasıl olacak?

Destek tutarı: 2 ayda bir 3.500TL'ye kadar fatura desteği.

Finansman dönemi: Fonlama Ekim ayından Mayıs ayına kadar toplam 8 ay boyunca gerçekleştirilecektir. Bu yardım programı yoksul hanelerin doğal gaz faturalarının ödenmesinde önemli faydalar sağlıyor. Fon miktarı şehrin doğalgaz maliyetlerine göre yıllık 1.500 TL ile 3.500 TL arasında değişiyor.

Her ay düzenli fatura ödeyenler başvurmadan geçmesin

Başvuru Koşulları

Doğalgaz tüketim teşvikinden yararlanmak isteyenlerin aşağıdaki şartları taşıması gerekiyor:

Gelir kriteri: Hanede kişi başı düşen aylık gelir net asgari ücretin altında olması gerekmektedir.

İkamet Şartları: TC vatandaşı olunması ve doğalgaz sözleşmesi olan bir konutta yaşamak.

Başvurular Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı (SYDV) ya da e-devlet sistemi üzerinden yapılabilecek. Başvuru yaparken kimlik belgelerine ve gaz faturanızın veya ön ödemeli sayaç kartınızın aslına ihtiyacınız olacaktır.

Başvuru süreci çok kolaydır. Aşağıdaki adımları takip edip yardım talebinde bulunabilirsiniz.

E-Devletten Başvuru: e-Devlet'e kayıt olduğunuzda karşınıza "Doğal Gaz Tüketim Desteği" başvuru formu çıkacaktır.

SYDV Başvurusu: Yaşadığınız il veya ilçede bulunan SYDV ofisine başvuru yaparak gerekli belgeleri teslim edebilirsiniz.

Başvurunuzun ardından SYDV, değerlendirmenize göre destek alıp almayacağınızı belirleyecek ve destek ödemeleri düzenli bir şekilde hesabınıza yatırılacaktır.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sağladığı bu finansman programı, dar gelirli ailelere kış aylarını daha rahat geçirme olanağı sağlıyor. Bu destek sayesinde doğal gaz faturanızı ödemeniz daha kolay olacak ve bütçenizi daha iyi yönetebileceksiniz.

Doğal gaz tüketimi desteği gibi sosyal destek programları, toplumda ihtiyaç sahibi kesimlerine destek vererek sosyal uyumu güçlendiriyor. Bu tür yardımlar, ihtiyaç sahibi insanların ekonomik ve sosyal açıdan yaşam standartlarının iyileştirilmesini amaçlamaktadır.

Başvurunuzu yapmayı unutmayın!

Düşük gelirli bu doğal gaz geliştirmesinden yararlanmak için bugün başvuruda bulunmayı unutmayın. Daha fazla bilgi almak ve başvuruda bulunmak için lütfen e-Devlet veya SYDV ofisi ile iletişime geçiniz.