Hazır yufkadan yapacağınız en güzel börek tarifi sizlerle! Patlıcanın ve hazır yufkanın en güzel halini bir araya getiren patlıcanlı börek tarifi evinizin vazgeçilmezi olacak. Hem patlıcandan hem de yufkadan böyle lezzetli ve kolay bir tarif daha önce görülmedi. Dışı çıtır çıtır içi ise bol harçtan geçilmeyecek bu güzel börek tarifini muhakkak deneyin. İşte patlıcanı börek tarifinin püf noktaları...
HAZIR YUFKADAN PATLICANLI BÖREK TARİFİ MALZEMELERİ
- 1 kg yufka
- 2 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı ölçüsünde yoğurt
- 1 fincan ölçüsünde sıvı yağ
- 1 çay bardağı ölçüsünde su
- 1 kg doğranmış patlıcan
- 1 tane kurusoğan
- 8 -10 adet doğranmış kırmızı ya da yeşil biber
- 4 tane doğranmış domates
- 4 diş doğranmış sarımsak sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı ölçüsünde toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı ölçüsünde karabiber
- Tuz
HAZIR YUFKADAN PATLICANLI BÖREK TARİFİ HAZIRLANIŞI
- İlk olarak patlıcanlarınızı ve bütün sebzelerinizi bir tava içersinde güzelce kavurun.
- Üzerine baharatlarınızı ekleyerek, soğumaya bırakın. Yufkanınızı ıslatmak için gerekli olan malzemelerinizi bir kabın içersinde birleştirip çırpın.
- Yufkanızı tezgaha serin ve karışımın belirli bir kısmını yufkaya dökerek ıslatın. Üzerine diğer kat yufkanızı da sererek bu katı da ıslatmayı unutmayın.
- Sonrasında yufkanızı sekiz eşit parçalara bölün. Her parçanın geniş olan kısmına patlıcanla hazırlamış olduğunuz içten koyarak, rulo şeklinde yufkalarınızı sarın
- Böreklerinizi düzgün bir şekilde fırın tepsisine yerleştirin.
- 180°’de önceden ısıtmış olduğunuz fırında üzerleri kızarana kadar pişirmeye devam edin. Herkese afiyet olsun...