Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,68 0%
EURO
35,16 0,05%
ALTIN
2.434,87 -0,03%

Hazır yufka ile çıtır çıtır börek tarifi! Hem görüntüsü hem lezzetiyle büyüleyecek

Hazır Yufka İle Börek Sihri! Evdeki hazır yufkalarla, misafirlerinizin ev yapımı sandığı enfes börekler yaratabilirsiniz. Bu pratik börek tarifiyle hem zamanınızdan tasarruf edecek hem de lezzetiyle herkesi şaşırtacaksınız.

Yayın Tarihi: 24.06.2024 13:06
Güncelleme Tarihi: 24.06.2024 13:06

Hazır yufka ile çıtır çıtır börek tarifi! Hem görüntüsü hem lezzetiyle büyüleyecek

Hazır Yufkadan Börek Mucizesi! Türk mutfağının gözde lezzetlerinden börek, geleneksel olarak elde açılan yufka ile ün kazanmıştır. Fakat günümüzün hızlı temposunda, hazır yufkalarla da ağız sulandıran börekler yapabilirsiniz. Çıtır börek tutkunları, doğru bir sos eşliğinde hazır yufkaları kullanarak mutfakta harikalar yaratabilir. İşte, hazır yufka ile hazırladığınıza misafirlerinizin inanamayacağı, çıtır çıtır böreğin sırları...

Hazır Yufkadan Çıtır Börek Tarifi:

Malzemeler

  •   6 adet hazır yufka
  •   1 su bardağı süt
  •   1 su bardağı yoğurt
  •   1/2 su bardağı sıvı yağ
  •   2 adet yumurta (bir tanesinin sarısı ayrılmış)
  •   1 çay kaşığı tuz
  •   1 çay kaşığı kabartma tozu

İç Harcı İçin

  •   Beyaz peynir veya lor peyniri
  •   Mayısdanoz (ince kıyılmış)
  •   İsteğe bağlı olarak patates, kıyma veya ıspanak

Hazır Yufkadan Çıtır Börek

Hazır Yufkadan Çıtır Börek Nasıl Yapılır?

Sos İçin Gerekli Malzemeler:

  •   1 su bardağı süt
  •   1 su bardağı yoğurt
  •  1/2 su bardağı sıvı yağ
  •   2 adet yumurta (birinin sarısı ayrılacak)
  •   1 çay kaşığı tuz
  •   1 çay kaşığı kabartma tozu

Sosun Hazırlanışı

Bir kasede süt, yoğurt, sıvı yağ, yumurtalar ve tuzu güzelce çırpın. Kabartma tozunu ekleyin ve karışımı homojen bir hale getirin.

Böreğin Hazırlanışı

  •   Tezgaha bir yufka yayın ve üzerine hazırladığınız sostan fırça ile sürün.
  •  İkinci yufkayı üzerine yerleştirin ve aynı işlemi uygulayın.
  •   Tüm yufkalar için bu adımları tekrarlayın.
  •   En üst yufkaya iç harcınızı serpiştirin.
  •   Yufkayı uzun kenarından başlayarak rulo şeklinde sarın ve dilimleyin.
  •   Dilimleri yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  •   Ayırdığınız yumurta sarısını böreklerin üzerine sürün ve isteğe bağlı olarak susam ya da çörek otu ekleyin.
  •   Börekleri, 180 derece önceden ısıtılmış fırında, üstleri kızarana dek yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Fan kullanmadan pişirmek, böreklerin daha çıtır olmasını sağlar.