Kahvaltıların önemli bir parçası olarak bilinen haşlanmış yumurta, en zengin protein kaynaklarından birisidir. Lezzetli tadı nedeniyle oldukça popülerdir. Günlük olarak tüketmek özellikle gelişmekte olan çocuklar için çok faydalıdır. Ancak yumurtaları pişirmek ve soymak zor olabilir ve kahvaltınızı olumsuz etkileyebilir.
Neyse ki bu sorunu çözmenin bazı kolay yolu var. Haşlanmış yumurtayı kolayca soymanın püf noktalarından biri onları taze tutmaktır.
"Haşlanmış yumurta suyuna bir kürdan koyun"
Yumurtalar pişerken suya bir kürdan ekleyin. Kaynayan suyun içine kürdan koymak, yumurtaların patlamadan pişmesini sağladığından soyulmasını da kolaylaştırır.
Haşlanmış yumurtanın faydaları
- Bol miktarda protein, vitamin ve mineral içerir.
- Kas oluşumunu destekler.
- Beyin fonksiyonlarını korur, karaciğer yağlanmasını da azaltmaya destek olur.