DOLAR
34,07 -0,04%
EURO
38,02 -0,07%
ALTIN
2.881,22 -0,23%
BITCOIN
2.171.434,05 -0,9%

Harun Erdenay Türkiye Basketbol Federasyonu'na Dönüyor

Harun Erdenay, TBF'nin yeni yönetiminde Hidayet Türkoğlu'na başkan vekili olarak destek olacak.

Yayın Tarihi: 02.08.2024 13:11
Güncelleme Tarihi: 02.08.2024 13:11

Harun Erdenay Türkiye Basketbol Federasyonu'na Dönüyor

Harun Erdenay Yeniden TBF Yönetiminde

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), mevcut başkan Hidayet Türkoğlunun, yeniden seçilmesi durumunda Harun Erdenay’ı başkan vekili olarak görevlendireceğini açıkladı.

TBF'den Önemli Açıklama

Federasyondan gelen duyuruda, "Türk basketbolunun önemli isimlerinden Harun Erdenay, geçmişteki görevlerine ek olarak tekrar TBF ailesine katılıyor." ifadeleri yer aldı. Erdenay, A Milli Takım Menajerliğinden, Milli Takımlar Direktörlüğüne, TBF Asbaşkanlığına ve FIBA Yönetim Kurulu üyeliğine kadar birçok önemli pozisyonda bulunmuş bir isimdir.

Üst Düzey İşbirliği Hedefleniyor

Önümüzdeki Ekim ayında yapılacak olan TBF Seçimli Genel Kurulu'nda Mevcut Başkan Hidayet Türkoğlu yeniden göreve gelirse, Harun Erdenay başkan vekili olarak TBF yönetiminde yer alacak.

Türkoğlu’nun Değerlendirmesi

TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu, Erdenay’ın Türk basketbolu için büyük bir değer olduğunu belirterek, "Aktif kariyerinin ardından aramıza katıldığı için çok mutluyuz. Basketbol Gelişim Merkezi'nin tamamlanmasıyla Türk basketbolunu yeniden zirveye taşımak için çalışacağız." dedi.

Erdenay'dan Teşekkür ve Vizyon

Harun Erdenay ise tekrar takımda yer almanın kendisi için önemli olduğunu belirtti. "Türk basketboluna katkı sağlamak için elimden geleni yapmaya hazırım. Yeni yapılan tesisin eksiklikleri gidereceğine inanıyorum." şeklinde konuştu.