Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Harkiv için sürpriz değişiklik: ABD silahları Rusya'yı vurmaya hazırlanıyor

Joe Biden yönetimi Ukrayna’ya yetkiyi verdi. Ukrayna, Rusya ile savaşında Harkiv’de Amerikan silahlarını kullanacak!

Yayın Tarihi: 31.05.2024 12:01
Güncelleme Tarihi: 31.05.2024 12:01

Harkiv için sürpriz değişiklik: ABD silahları Rusya'yı vurmaya hazırlanıyor

Amerikan yetkililerden gelen yeni bir haberde, Ukrayna’nın Harkiv’de Rusya’ya karşı Amerikan silahlarını kullanabileceği aktarıldı. Buna göre ABD Başkanı Joe Biden yönetiminde ilk kez Ukrayna’ya sadece Harkiv cephesinde ABD silahlarını kullanma yetkisi verdi. Söz konusu silahlarla Ukrayna’nın Rus birliklerine ve topçularına, uçaklarına ateş edebileceği aktarıldı. Ayrıca, ABD silahlarının yalnızca karşı ateş amacıyla kullanılabileceği de vurgulandı. 

Harkiv’de Rusya’nın hedef alınmasına yönelik Biden’ın verdiği silah kullanma izninin önemli bir politika değişikliği olduğuna da dikkat çekildi. ABD daha önce Rusya topraklarında kendi silahlarının kullanılmasına izin verirken, Moskova’nın bu ay Harkiv’e saldırı başlatmasının ardından Washington bu politikayı talep üzerine değiştirdi. Amerikalı yetkililer söz konusu silahların yalnızca Harkiv sınırı yakınlarında ve içinde kullanılabileceğini ifade etti. 

Rusya sürpriz saldırılarla kazanım elde etti

Öte yandan son haftalarda Rus kuvvetleri, Ukrayna’nın en büyük ikinci şehri Harkiv bölgesinde sürpriz taarruzlar yaptı. Bu sayede çeşitli kazanımlar elde eden Rus kuvvetleri, bir konutu bombaladı. 3 kişinin hayatını kaybedip 16 kişinin de yaralandığı Harkiv’de Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy ABD ile iletişime geçti. Bunun üzerine de ABD’den silah kullanımına olumlu yanıt geldi.