DOLAR
34,21 0%
EURO
37,91 0,02%
ALTIN
2.910,93 0,54%
BITCOIN
2.103.992,26 -1,11%

Han Yunus'ta İsrail Saldırısı: Ölü ve Yaralılar Var

İsrail'in Han Yunus'ta düzenlediği saldırıda birçok kişi hayatını kaybetti ve yaralandı.

Yayın Tarihi: 02.10.2024 07:08
Güncelleme Tarihi: 02.10.2024 07:08

Han Yunus'ta İsrail Saldırısı: Ölü ve Yaralılar Var

Han Yunus'ta Saldırı Gerçekleşti

İsrail güçlerinin Gazze Şeridi'nin güney bölgesinde yer alan Han Yunus kentinde bir eve düzenlediği saldırıda, hayatını kaybeden ve yaralananların olduğu bildirilmektedir.

Olayın Detayları

Filistin resmi haber ajansı WAFA, olayı Filistinli gazeteci Ahmed ez-Zerd'in ailesine dayandırarak duyurdu. Habere göre, İsrail birlikleri Han Yunus'un güneydoğusundaki iki katlı bir eve saldırı düzenledi.

Saldırı sonucunda, gazeteci Zerd'in yakınlarından birçok aile üyesinin hayatını kaybettiği, Zerd'in kendisi, annesi ve kardeşinin ise ağır yaralandığı öğrenildi.

Yardım Çalışmaları Engellendi

Olay sonrası bölgeye yaklaşan insanlara ateş açıldığı için, yıkılan evin enkazındaki ölü ve yaralıların çıkarılması amacıyla gerçekleştirilen yardım çalışmaları başlatılamadı. WAFA muhabiri, enkaz altında kalan yaralıların kurtarılabilmesi için yardım çağrısında bulunduğunu ancak kimseye yaklaşma olanağı tanınmadığını bildirdi. Önemli Not: Bu tür olaylar, bölgede yaşanan insani krizlerin en çarpıcı örneklerinden biridir. Uluslararası toplumun dikkatini bu tür trajedilere çekmek, insani yardımların ulaştırılmasına katkı sağlayabilir.