DOLAR
34,22 -0,05%
EURO
37,92 0%
ALTIN
2.915,39 0,38%
BITCOIN
2.088.348,14 -0,3%

Han Yunus'ta İsrail Saldırısı: 20 Ölü

İsrail'in Han Yunus'taki evlere düzenlediği saldırıda 20 kişi yaşamını yitirdi, saldırının detayları ortaya çıktı.

Yayın Tarihi: 02.10.2024 08:52
Güncelleme Tarihi: 02.10.2024 08:52

Han Yunus'ta İsrail Saldırısı: 20 Ölü

Güncel Durum

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde düzenlediği hava saldırısında 20 kişi hayatını kaybetti. Saldırılar, özellikle Selam, Menara ve Maan bölgelerinde yoğunlaştı.

Hayatını Kaybedenler ve Yaralılar

Avrupa Hastanesi'nden alınan bilgilere göre, ölen 20 kişinin cenazeleri, sivil araçlarla hastaneye ulaştırıldı. Görgü tanıkları, İsrail ordusunun Filistinlilere ait evleri bombaladığı ve bölgedeki herkese ateş açtığını bildiriyor.

Patlama ve Bomba Etkileri

Çok sayıda ailenin yaşadığı Zerd, Aslih ve Şair gibi yerleşim alanlarındaki evler büyük hasar gördü. Bombardımana uğrayan evler nedeniyle enkaza kalan ölü ve yaralıların kurtarılması için çalışmalar ancak İsrail ordusunun bölgeden çekilmesinin ardından başlatılabildi.

Aile Üyeleri ve Gazeteci Zerd

Filistinli gazeteci Ahmed ez-Zerd'in ailesine ait bir evin hedef alınması sonucu, Zerd'in ağabeyi, amcası ve amca çocukları hayatını kaybetti. Zerd'in kendisi, annesi ve kardeşi de ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

DAHA FAZLA KAYIP

İsrail güçlerinin olay yerine yaklaşanlara ateş açması nedeniyle, enkaz altında kalan diğer ölü ve yaralılar için kurtarma çalışmaları başlatılamadı. Bunun yanı sıra, Kizan en-Neccar ve Menara bölgelerinde, gece karanlığında birçok Filistinli ailenin evlerini terk etmek zorunda kaldığı gözlemlendi.