DOLAR
34,19 -0,19%
EURO
37,72 0,38%
ALTIN
2.921,93 -0,3%
BITCOIN
2.079.637,45 -0,16%

Hamas Üyesi İzzet er-Rışk: Gazze'den Uzaklaştırılma İhtimali İmkansız

İzzet er-Rışk, Hamas'ın Gazze'den uzaklaştırılmasının İsrail'in hayali olduğunu vurguladı.

Yayın Tarihi: 03.10.2024 20:05
Güncelleme Tarihi: 03.10.2024 20:05

Hamas Üyesi İzzet er-Rışk: Gazze'den Uzaklaştırılma İhtimali İmkansız

Hamas Üyesi İzzet er-Rışk'tan Açıklamalar

Hamas Siyasi Bürosu üyesi İzzet er-Rışk, yaptığı açıklamada, Hamas ve liderlerinin Gazze Şeridi'nden uzaklaştırılması ihtimalinin İsrail için sadece gerçekleşmeyecek bir rüya olduğunu belirtti.

Ateşkes ve Esir Takası Üzerine Değerlendirme

Rışk, gazetecilere verdiği demeçte, Gazze'de bir ateşkes anlaşması yapılması ve esir takası konularını içeren haberlerin ardından Hamaslı liderlerin Gazze'den ayrılmasıyla ilgili çıkan söylentilere yanıt verdi.

Sosyal medya platformu Telegram üzerinden yaptığı açıklamada, "Medya organlarının yaydığı mantık dışı iddialara genellikle yanıt vermekte zorlandığını" ifade eden Rışk, mevcut durumun ciddiyetini vurguladı.

İşgalci ile Mücadele Mesajı

Rışk, "Hamas, Filistin topraklarında varlığını sürdürmektedir ve Filistin'i işgal eden düşmanla savaştığını" belirterek, bu toprakların asıl sahiplerinin ve sakinlerinin kalmasının gerektiğinin altını çizdi.

Ayrıca, Kuveyt'te yayımlanan Aljarida gazetesinin haberine atıfta bulunarak, "Hamas liderlerinin ve silahlı gruplarının Gazze'den Sudan'a güvenli bir şekilde çıkışını sağlayacak yeni ateşkes fikirleri üzerinde konuşulduğu" belirtildi. Ancak, İsrail veya arabuluculuk yapan ülkelerin henüz konuya dair herhangi bir açıklamada bulunmadığını ekledi.