DOLAR
34,16 0%
EURO
38,11 0%
ALTIN
2.913,97 0%
BITCOIN
2.250.879,39 -0,38%

Hamas'tan Netanyahu'ya Sert Tepki: Gazze'de Hayali Zafer Peşinde

Hamas, Netanyahu'nun Gazze'de esirler ve zafer arayışına sert eleştirilerde bulundu.

Yayın Tarihi: 03.09.2024 01:29
Güncelleme Tarihi: 03.09.2024 01:29

Hamas'tan Netanyahu'ya Sert Tepki: Gazze'de Hayali Zafer Peşinde

Hamas'tan Netanyahu'nun Açıklamalarına Yanıt

Hamas, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Gazze'de uğradığı kayıpların ardından hayali bir zafer peşinde koştuğunu öne sürdü. Netanyahu, Gazze'deki 6 İsrailli esirin ölümünden Hamas’ı sorumlu tutarak, bu konuda yaptığı açıklamalarda dikkat çekti.

Baskı Toplantısında İddialar ve Tepkiler

Netanyahu'nun düzenlediği basın toplantısında, İzzet er-Rişk, Hamas’ın Siyasi Büro üyesi olarak, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Direniş güçlerinin elindeki esirlerin hayatından Netanyahu sorumludur. Direniş güçleri onların hayatını koruma çabaları gösterirken, Netanyahu, onları öldürmeyi ve durumlarını hiçe saymayı sürdürmektedir."

11 Ayda Başarı Hedefi

Rişk, Netanyahu’nun açıklamalarının, asıl problemin çözümüne engel olan kişinin kendisi olduğunu gösterdiğini belirtti. "Netanyahu, 11 aydır Gazze’de yürütmekte olduğu mücadeleyle halkına herhangi bir başarıya ulaşmayı başaramayan hayali bir zafer arıyor." değerlendirmesinde bulundu.

İşgal ve Tehditler

Netanyahu, geçen haftalarda Gazze’de bulunan 6 İsrail askerinin cenazelerinin bulunduğuna yönelik basına yaptığı açıklamayla birlikte, Mısır ve Gazze sınırındaki işgalin sona erdirilmesini öneren bazı İsrailli yetkililere karşı olduğunun altını çizmişti. Şok olduğunu ifade eden Netanyahu, burada işgale devam etme konusunda ısrarcı olacağını dile getirdi.

İsrail ordusu, 1 Eylül tarihinde Refah kentinde bir tünelde 6 İsrailli esirin cesedinin bulunduğunu duyurdu. Hamas, bu esirlerin, "Amerikan silahlarıyla Filistin halkını hedef alan İsrail bombardımanında" hayatını kaybettiğini savunuyor.