DOLAR
34,26 -0,03%
EURO
37,6 0,18%
ALTIN
2.886,21 -0,06%
BITCOIN
2.140.568,16 -0,23%

Hamas'tan Hastane Tahliyelerine Tepki

Hamas, Gazze'deki hastanelerin tahliye edilmesi uyarısını sürgün planı olarak değerlendirdi ve uluslararası yardıma çağrıda bulundu.

Yayın Tarihi: 09.10.2024 00:31
Güncelleme Tarihi: 09.10.2024 00:31

Hamas'tan Hastane Tahliyelerine Tepki

Hamas: Gazze'deki Hastanelerin Tahliyesi Suç Teşebbüsü

Hamas Hareketi, İsrail'in Gazze Şeridi'nin kuzeyinde bulunan üç hastanenin tahliye edilmesiyle ilgili uyarılarını, "sürgün planını hayata geçirmeye yönelik suç teşebbüsü" olarak nitelendirerek sert bir açıklama yaptı.

Hastanelerin Durumu

Yapılan resmi açıklamada, Hamas, İsrail ordusunun Kemal Advan, Endonezya ve El Avde hastanelerinin tahliye edilmesi için yaptığı tehditlerin, (İsrail) hükümetinin sürgün planlarını kabul etme girişimi olduğunu ifade etti. Ayrıca, hastanelere yönelik terör tehdidi ve doğrudan hedef alma baskısının; kadınlar, yaşlılar ve çocuklar dahil olmak üzere binlerce hasta ve yaralı için bir "ölüm hükmü" anlamına geldiği belirtildi.

Uluslararası Kurumlara Çağrı

Hamas, Birleşmiş Milletler ve diğer uluslararası kuruluşlara seslenerek, "Bu suçu durdurmak için derhal harekete geçilmeli, tıbbi merkezler ve hastaneler korunmalı, ayrıca bu tesislere yakıt, ekipman ve tıbbi malzeme temini sağlanmalıdır," dedi.

Filistin Sağlık Bakanlığı'nın Açıklamaları

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail ordusunun Kemal Advan, Endonezya ve El Avde hastanelerinin boşaltılmasını talep ettiğini ve boşaltma işlemi gerçekleştirilmezse, bu hastanelerin de Şifa Hastanesi gibi tehditlere maruz kalacağını duyurdu. İsrail ordusu, tahliye edilmemesi durumunda "öldürme, yıkım ve tutuklama" tehdidinde bulundu.