Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Hamas'tan ateşkes müzakereleri hakkında açıklama! Yeni gelişme yok

Hamas, Gazze'deki ateşkes müzakerelerinde şu ana kadar bir gelişme olmadığını duyurdu. İsrail'in ağırdan alma politikası izlediğini belirten Hamas, Filistin direnişinin bu oyuna gelmeyeceğini ifade etti.

Yayın Tarihi: 11.07.2024 22:25
Güncelleme Tarihi: 11.07.2024 22:25

Hamas'tan ateşkes müzakereleri hakkında açıklama! Yeni gelişme yok

HAMAS'TAN ATEŞKES MÜZAKERELERİ AÇIKLAMASI

Hamas, Gazze'de ateşkes sağlanmasına yönelik yürütülen müzakereler hakkında önemli bir açıklama yaptı. Hamas'ın resmi Telegram hesabı üzerinden yapılan duyuruda, İsrail ile dolaylı olarak yürütülen müzakerelerde henüz bir ilerleme kaydedilmediği belirtildi.

Açıklamada, şu ana kadar arabuluculardan ateşkes ve esir takasıyla ilgili müzakerelerde bir gelişme olduğu yönünde bildirim alınmadığı ifade edildi. Hamas, İsrail'in önceki turlarda olduğu gibi bu müzakere turunu da başarısızlığa uğratmak için "ağırdan alma" politikası uyguladığını, ancak Filistin halkı ve direniş güçlerinin bu oyuna gelmeyeceğini vurguladı.

NETANYAHU'NUN AÇIKLAMALARI

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, esir takası müzakereleri hakkında yaptığı açıklamada, İsrail'in kırmızı çizgileri korunduğu sürece esir takası mutabakatına hazır olduğunu belirtti. İsrail Başbakanlık Basın Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre, esir takası müzakereleri kapsamında Katar'dan dönen İsrailli heyetin Mısır'a gitmesi planlanıyor.

Hamas ile İsrail arasındaki ateşkes müzakerelerinde geçen hafta ümitler artmıştı. Hamas heyeti, masadaki ateşkes taslağına yanıtını arabuluculara ilettiğini duyurmuştu. İsrail güvenlik otoriteleri, Hamas ile anlaşmaya "ilk defa bu kadar yaklaşıldığını", Mossad kaynakları ise "esir takası anlaşması için altın bir fırsatın bulunduğunu" ifade etmişti.

Ateşkes müzakerelerinde ilerleme kaydedilememesi, Gazze'deki insani durumu daha da zorlaştırıyor. İsrail'in Gazze'ye yönelik ablukası ve sık sık düzenlediği askeri operasyonlar, bölgede yaşayan sivillerin hayatını olumsuz etkiliyor. Uluslararası toplum, her iki tarafı da kalıcı bir ateşkes ve barış anlaşmasına varmak için çaba göstermeye çağırıyor.

Hamas, İsrail'in ağırdan alma politikasına karşı direnişini sürdüreceğini ve Filistin halkının haklarını savunmaya devam edeceğini belirtti. Hamas yetkilileri, İsrail'in müzakereleri başarısızlığa uğratma çabalarına rağmen, Filistin direnişinin bu tür oyunlara gelmeyeceğini ve haklı mücadelesinden vazgeçmeyeceğini vurguladı.