DOLAR
34,24 -0,01%
EURO
37,61 0,03%
ALTIN
2.914,81 0,17%
BITCOIN
2.176.383,04 -1,55%

Hamas Sözcüsü Ebu Ubeyde’den İsrail Suikastlarına Yanıt

Ebu Ubeyde, suikastların geçici çözüm olduğunu belirtti ve direnişin devam edeceğini vurguladı.

Yayın Tarihi: 07.10.2024 19:29
Güncelleme Tarihi: 07.10.2024 19:29

Hamas Sözcüsü Ebu Ubeyde’den İsrail Suikastlarına Yanıt

Hamas Sözcüsü Ebu Ubeyde'den Çarpıcı Açıklamalar

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, İsrail'in düzenlediği suikastların sadece kısa süreli rahatlama sağlayabileceğini ifade etti. Ebu Ubeyde, bu durumu değerlendirirken, "Suikastlar zafer olsaydı, direniş 90 yıl önce İzzeddin el-Kassam'ın öldürülmesinden bu yana sona ermiş olurdu" dedi.

Aksa Tufanı Operasyonu ve Bölgedeki Değişimler

Ebu Ubeyde, Aksa Tufanı operasyonunun bölgedeki dengeleri bozduğunu ve İsrail'in Lübnan, Yemen ve Irak'tan ağır darbeler aldığını vurguladı. "İsrail, ne kadar uzarsa uzasın, bir gün mutlaka ABD ve Avrupa halklarının ipini kesecektir" şeklinde konuştu.

İsrail'in Suikast Stratejisi ve Dışlanma

Ebu Ubeyde, İsrail'in İsmail Heniyye gibi liderlere düzenlediği suikastların, bu düşmanın tarih boyunca ders almadığının göstergesi olduğunu dile getirdi. "Siyonist yapı, tüm dünya milletleri ve özgür halklar tarafından dışlanmış durumdalar" diyerek, mevcut İsrail hükümetinin Filistinlilere yönelik politikalarını eleştirdi.

Gazze'deki Direniş ve Esirler

Ebu Ubeyde, Gazze'ye dair yaptığı açıklamalarda, Kassam mücahitlerinin direnişini sürdürdüğünü ifade etti. Ayrıca, eylül ayında Yafa'da yaşanan olayları hatırlatarak, İsrail'in sadece güç ve silah dilini anladığını vurguladı. İsrailli esirlere de seslenen Ebu Ubeyde, "Bir yıl önce tüm esirlerinizi geri alma gücünüz vardı, ancak bu Netanyahu'nun çıkarlarına uymadı" dedi.

İslam Alimlerine Çağrı

Hamas Sözcüsü, İslam alimlerine seslenerek Mescid-i Aksa'nın yıkılması gibi bir durumla karşılaşmadan önce harekete geçmeleri gerektiğini belirtti. "Birincil hedefimiz, düşmanla mücadele etmek ve Filistin direnişini desteklemek olmalıdır" diyerek, siber savaş uzmanlarını İsrail'e karşı saldırılara yönelmeye çağırdı.