DOLAR
34,16 -0,02%
EURO
38,1 0,16%
ALTIN
2.919,39 -0,19%
BITCOIN
2.250.595,72 -0,13%

Hamas: İsrail'in Saldırıları Tehlikeli Bir Tırmanış

Hamas, İsrail'in Yemen, Suriye ve Lübnan'a gerçekleştirdiği saldırıları kınadı ve ABD desteği ile tehlikeli bir tırmanış olarak nitelendirdi.

Yayın Tarihi: 29.09.2024 22:31
Güncelleme Tarihi: 29.09.2024 22:31

Hamas: İsrail'in Saldırıları Tehlikeli Bir Tırmanış

Hamas'tan Saldırılara Sert Tepki

Hamas, İsrail'in Yemen, Suriye ve Lübnan'a gerçekleştirdiği saldırıların bölgede büyük bir tehdit oluşturduğunu belirtti. Yapılan açıklamada, bu eylemlerin ABD'nin desteğiyle gerçekleştirdiği tehlikeli bir tırmanış olduğu vurgulandı.

Hudeyde'deki Saldırılar ve Civillere Zarar

Açıklamada, özellikle Yemen'in Hudeyde kentinde gerçekleştirilen hava saldırısında sivil tesislerin hedef alındığına dikkat çekildi. Hamas, bu saldırının, ABD'nin açık desteğiyle Filistin, Lübnan ve bölgedeki diğer insanlara karşı işlenen suçların bir devamı olduğunu bildirdi.

Yemen ve Hizbullah'dan Destek

Hamas, Yemen halkı ve Husilerin Filistin halkına olan desteklerini övdü ve İsrail'in bu tür saldırılarla bölgedeki halkların moralini bozamayacağını ifade etti. Direnişin kararlılığının kırılamayacağına vurgu yapıldı.

İsrail Ordusu'ndan Hava Saldırıları

Öte yandan, İsrail ordusu, Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyindeki Dahiye bölgesi, Bekaa Vadisi ve Lübnan-Suriye sınırına hava saldırıları düzenlediğini duyurdu. Hudeyde'ye yapılan hava saldırısında ise, dört kişinin hayatını kaybettiği, 49 kişinin yaralandığı bilgisi verildi.