DOLAR
34,09 0,02%
EURO
38,04 0,04%
ALTIN
2.874,38 0,03%
BITCOIN
2.159.256,9 -0,8%

Hamas: İsrail'in Gazze'deki Okul Saldırısı Savaş Suçudur

Hamas, İsrail'in Gazze'deki okul saldırılarını ABD desteğiyle işlenmiş bir savaş suçu olarak nitelendirdi.

Yayın Tarihi: 21.09.2024 17:24
Güncelleme Tarihi: 21.09.2024 17:24

Hamas: İsrail'in Gazze'deki Okul Saldırısı Savaş Suçudur

Hamas Açıklama Yaptı

Hamas, İsrail'in Gazze'de yerinden edilmiş Filistinlilerin barındığı bir okula ve Sağlık Bakanlığına ait depolara yaptığı saldırıların, "ABD'nin sağladığı siyasi ve askeri destekle gerçekleştirilen bir savaş suçu" olduğunu duyurdu.

Son Saldırılar ve Kayıplar

Hamas, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in gerçekleştirdiği son saldırılarda 22 kişinin yaşamını yitirdiğini, bunlardan 13'ünün çocuk ve 6'sının kadın olduğunu belirtti. İsrail'in Gazze kentindeki Ez-Zeytun Okulu'na yönelik bombalı saldırıda can kaybı yaşanırken, Refah'taki Sağlık Bakanlığı depolarına yönelik saldırıda ise 5 bakanlık çalışanı hayatını kaybetti.

Uluslararası Tepki ve Çağrı

Açıklamada, modern tarihte benzeri görülmemiş bu saldırıların tüm insani ve uluslararası değerlerin ihlali olduğu vurgulandı. Ayrıca, insanlık vicdanının ve uluslararası sistemin, İsrail'in işlediği suçları sona erdirme konusunda bir sınavda olduğunu ve "terörist" liderlerin yargılanması gerektiği ifade edildi.

Hamas, Arap ve İslam ülkeleri ile tüm özgür dünya insanlarına birlik olma ve İsrail'e karşı her türlü direnişi gösterme çağrısında bulundu.

Ölü Sayısı ve Durum

Gazze'de Ez-Zeytun Okulu'na yapılan saldırıda 30 kişinin yaralandığı, Refah'ta ise bakanlığa ait depolara yönelik gerçekleştirilen saldırıda ilk belirlemelere göre 5 bakanlık çalışanının hayatını kaybettiği bildirildi.