DOLAR
34,22 -0,26%
EURO
37,72 0,22%
ALTIN
2.922,01 -0,3%
BITCOIN
2.084.168,61 -0,3%

Hamas Heyeti İran'da Gazze Şeridi İle İlgili Krizi Görüştü

Hamas heyeti, İran Cumhurbaşkanı ile Gazze'deki saldırıları ve Filistin konusunu gündeme aldı.

Yayın Tarihi: 03.10.2024 22:26
Güncelleme Tarihi: 03.10.2024 22:26

Hamas Heyeti İran'da Gazze Şeridi İle İlgili Krizi Görüştü

Hamas ve İran Cumhurbaşkanı'nın Kritik Görüşmesi

Hamas'tan bir heyet, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ile bir araya gelerek, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını masaya yatırdı. Görüşme, Katar'ın başkenti Doha'da gerçekleşti.

Filistin Meselesindeki Gelişmeler Ele Alındı

Hamas'ın Şura Konseyi Başkanı Muhammed Derviş öncülüğündeki heyet, görüşmede Filistin meselesindeki güncel gelişmeler ve İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının yarattığı sonuçlar üzerinde durdu.

Pezeşkiyan'dan Heniyye'ye Duygusal Veda

Görüşmede, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Hamas'ın eski Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin ölümü için derin üzüntü duyduğunu ifade etti. Pezeşkiyan, bu kaybın, hayatının en acı olaylarından biri olduğunu belirtti.

İsrail'in Saldırıları ve İnsanlık Vurgusu

Pezeşkiyan, İsrail'in Gazze ve Lübnan'da işlediği suçların her insanın kalbini dağladığını vurgulayarak, ezilen Filistin halkına duyulan acıyı, din kardeşliği perspektifinden iki kat daha derin hissettiklerini ifade etti.

Heniyye'nin Ölümü ve Suikast

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak üzere bulunduğu Tahran'da, 31 Temmuz'da suikasta uğrayarak hayatını kaybetmişti.