DOLAR
34,15 0%
EURO
38,15 -0,02%
ALTIN
2.917,78 -0,13%
BITCOIN
2.201.650,84 2,03%

Hamas: Gazze'deki 6 İsrailli Esir Bombardımanla Hayatını Kaybetti

Hamas, Gazze'de ölü bulunan İsrailli 6 esirin İsrail bombardımanları sonucu hayatını kaybettiğini bildirdi. Açıklamada ABD'nin rolü vurgulandı.

Yayın Tarihi: 01.09.2024 22:49
Güncelleme Tarihi: 01.09.2024 22:49

Hamas: Gazze'deki 6 İsrailli Esir Bombardımanla Hayatını Kaybetti

Hamas Açıklamada Bulundu

Hamas, Gazze Şeridi'nde ölü bulunan 6 İsrailli esirin, İsrail ordusunun bombardımanları sonucu hayatını kaybettiğini duyurdu. Hamas Siyasi Büro Üyesi İzzet Er-Rişk, yaptığı basın toplantısında, "Bu esirler, ABD silahlarıyla Filistin halkına yönelik saldırılara maruz kalmıştır" ifadesini kullandı.

Biden'a Eleştiriler

Rişk, ABD Başkanı Joe Biden'ın, İsrailli esirler konusundaki endişelerini ifade etmesini vurgulayarak, "Biden, İsrail’e sağladığı destekten vazgeçmeli ve saldırganlığa son vermesi için hükümetine baskı yapmalıdır" dedi.

Ateşkes ve Sorumluluk İddiaları

Rişk, ayrıca Hamas’ın Biden’ın ateşkes önerisini kabul ettiğini ancak İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun önerileri reddettiğini belirtti. Olayların faturasının, Netanyahu ve destekçilerine çıkacağını savunarak, "Tarih, Biden'ın savaş suçlusu Netanyahu’yu desteklediğini hatırlayacaktır" şeklinde konuştu.

Kassam Tugayları'ndan Açıklama

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, içeride bulunan 6 İsrailli esirin ailelerine yönelik bir video yayımladı. Videoda, "Netanyahu, esirlerinizi kurtarmak yerine, Philadelphi Koridoru'nu tercih etti" denildi.

İsrail Ordusunun İddiaları

İsrail ordusu, Gazze’nde tespit edilen 6 esirin cesedinin bulunduğunu açıklamış ve bu olayın kasten gerçekleştirilip gerçekleştirilmediği üzerine tartışmalar başlamıştır. Ayrıca, Netanyahu’nun anlaşma pazarlığı sürecinde getirdiği şartların uzlaşıyı zorlaştırdığı belirtiliyor.

Netanyahu’nun, müzakerelere eklediği bu şartlardan geri adım atmayacağı ifade edilmiş ve bu da gerginliğin tırmanmasına sebep oluyor.