DOLAR
34,25 -0,03%
EURO
37,6 0,06%
ALTIN
2.925,43 -0,19%
BITCOIN
2.153.222,71 -0,44%

Hamas, Aksa Tufanı'nın Birinci Yılında Direniş Vurgusu Yaptı

Hamas, Aksa Tufanı'nın birinci yılında direnişe devam edeceğini belirtti.

Yayın Tarihi: 07.10.2024 11:35
Güncelleme Tarihi: 07.10.2024 11:35

Hamas, Aksa Tufanı'nın Birinci Yılında Direniş Vurgusu Yaptı

Hamas'tan Aksa Tufanı Açıklaması

Hamas, 7 Ekim 2023'te başlayan Aksa Tufanı'nın birinci yılı dolayısıyla yazılı bir açıklama yaparak, işgale karşı direnişin süreceğini vurguladı. Filistin halkının bağımsızlık mücadelesinin pazarlığa kapalı olduğuna dikkat çekti.

İşgal ve Soykırım Suçlamaları

Açıklamada, İsrail ordusunun bir yıllık süreçte sürdürdüğü saldırılar "Nazi düşman" olarak tanımlandı ve bu dönemde yaşanan katliamların "tarihin en korkunç soykırımı" olarak değerlendirildi. Direnişin Devam Edeceği Vurgusu

Hamas, Filistin topraklarındaki işgal sona ermeden mücadelelerinin süreceğini belirterek, İsrail ordusunun gerçekleştirdiği suikastlerin direnişi engelleyemeyeceğini ifade etti.

Ateşkes Müzakereleri

Gazze Şeridi'nde ateşkes sağlamak için çaba gösterdiklerini kaydeden Hamas, müzakerelerde Filistin halkının haklarından kesinlikle taviz vermeyeceklerini açıkladı. İsrail'in, Gazze'den çekilmesi gerektiğini de yineledi.

Uluslararası Destek ve Sorunlar

ABD'nin yanında yer alarak Filistin halkına yönelik soykırım suçlarına sessiz kalan ülkeleri eleştiren Hamas, uluslararası topluma çağrıda bulundu. Ayrıca, Arap ve İslam ülkelerinin acil olarak Gazze'ye yönelik yardımlarda bulunması gerektiğini vurguladı.

İzlenim ve Sonuç

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, bu süreçte kutsal değerlere yönelik ihlallere karşı kapsamlı saldırılar düzenledi. İsrail, 7 Ekim'deki saldırılarda 1200 İsraillinin yanı sıra birçok Filistinlinin de hayatını kaybettiğini bildirdi. Çatışmalar sonucunda büyük bir insani kriz yaşandığı belirtiliyor.

Sonuç olarak, Hamas, Filistin'in bağımsızlık mücadelesinin devam edeceğini ve dünya genelindeki ülkelerin Filistin halkına destek vermesinin önemini pekiştirdi.