DOLAR
34,16 0%
EURO
38,11 0%
ALTIN
2.913,97 0%
BITCOIN
2.243.023,48 -0,03%

Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro Hattı İncelemesi

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nda incelemelerde bulundu, proje hedefleri ve hat uzunluklarıyla ilgili bilgi verdi.

Yayın Tarihi: 29.09.2024 13:13
Güncelleme Tarihi: 29.09.2024 13:13

Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro Hattı İncelemesi

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, Metro Hattı İncelemesinde Bulundu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın 17,5 kilometrelik Arnavutköy-Halkalı etabında yürütülen çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu. Uraloğlu, "Arnavutköy-İstanbul Havalimanı kesimini 19 Mart’ta hizmete açtık. Hattımızın devamındaki kesimlerde çalışmalar aralıksız sürüyor. Hedefimiz 2025 yılı ortalarında tüm çalışmalarımızı tamamlayıp, hattı yıl sonunda hizmete sunmak," dedi.

Raylı Sistem Projeleri Hızla İlerliyor

Bakan Uraloğlu, büyükşehirlerdeki raylı sistem projeleri hakkında bilgi vererek, Türkiye genelinde hizmete sunulan kent içi raylı sistem hattının 434 kilometreye ulaştığını açıkladı. İstanbul, Kocaeli ve Bursa'da 79,4 kilometre ek hattın inşaatının devam ettiğini kaydetti. Ayrıca İstanbul, Sakarya, Bursa, Ankara, İzmir, Samsun, Trabzon ve Konya'da 324,1 kilometrelik yeni hatların da planlandığını belirtti.

İstanbul'daki Ulaşım Problemi Çözülmeli

Bakan Uraloğlu, İstanbul'un ulaşım sorununu köklü bir şekilde çözme adına 1004 kilometrelik bir metro hattına ihtiyaç duyulduğunu vurgulayarak, "Ulaşımı yer altına indirmemiz şart. Artık yüzeysel çözümler yeterli değil," diye konuştu.

Metro Hattının Avantajları

Uraloğlu, yeni metro hattının sağladığı avantajları da aktardı: "Hattımızın mevcut kesimi, diğer raylı sistemlerle bağlantı sağlıyor. Böylece Arnavutköy-İstanbul Havalimanı arasında seyahat 14 dakikada, Arnavutköy-Gayrettepe arasında 41 dakikada gerçekleştiriliyor. Açılış tarihinden bu yana 1,5 milyon yolcu taşıdık," dedi.

İstanbul Ulaşımında Yeni Dönem

Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro Hattı ile birlikte Türkiye'nin en uzun metro hatlarından birinin inşa edileceğini belirten Uraloğlu, "Bu projeyle yıllık yaklaşık 6 milyon saat zaman tasarrufu sağlanacak," ifadelerini kullandı. Gelişmelerle ilgili olarak görüşmelerde bulunan Uraloğlu, çalışanlarla da bir araya geldi.