DOLAR
34,09 0%
EURO
38,04 0%
ALTIN
2.874,38 0%
BITCOIN
2.138.256,51 0,67%

Halide Cerrar: Tek Kişilik Hücrede Her Gün Yeniden Ölüm

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi lideri Cerrar, hapiste yaşam mücadelesini duyurdu.

Yayın Tarihi: 28.08.2024 19:13
Güncelleme Tarihi: 28.08.2024 19:13

Halide Cerrar: Tek Kişilik Hücrede Her Gün Yeniden Ölüm

Halide Cerrar'dan Çarpıcı Açıklamalar

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) eski milletvekillerinden Halide Cerrar, İsrail'in Neve Tirtza Hapishanesi'nde tutulduğu tek kişilik hücre hakkında son derece çarpıcı ifadelerde bulundu.

Her Gün Yeniden Ölüm Yaşıyorum

Eski milletvekili Cerrar, "Tecrit edildiğim hücrede her gün yeniden ölüyorum. Hava almayan kutu gibi bir hücrede kalıyorum." sözleriyle yaşadığı çaresizliği dile getirdi.

Oksijen İçin Savaşım

Hücrede yalnızca bir tuvalet bulunduğunu belirten Cerrar, "Tavanında bir pencere vardı, ama onu da kapattılar. Nefes almak için zamanımın çoğunu o küçücük menfezin yanında geçiriyorum." diyerek buna dikkat çekti.

İçme Suyuna Erişim Zorluğu

Havaların sıcak olması nedeniyle bulunduğu ortamın dayanılmaz hale geldiğini ifade eden Cerrar, "Beni tecrit etmekle yetinmediler, hücrenin suyunu da kestiler. İçme suyu istediğimde en az 4 saat beklemek zorundayım." dedi.

Uzun Süreli Tecrit ve Kötü Şartlar

Cerrar, hapisteki tecrit sürecinin zorluklarından bahsederek, "Hücrede tecrit edildikten 8 gün sonra sadece bir kez avluya çıkmama izin verildi. Bekleme sürelerinin ardından kötü yiyecekler veriliyor." şeklinde konuştu.

Gözaltı Sayısındaki Artış

Filistinli aktivist, 26 Aralık 2023 tarihinde evine düzenlenen bir baskında gözaltına alındı. 7 Ekim 2023'ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te gözaltılar artarak 10 bin 200'ü geçti.

İşgal altındaki bölgelerde yaşanan bu olaylar, sivil halk üzerinde büyük bir baskı oluşturmaya devam ediyor.