DOLAR
34,26 -0,06%
EURO
37,63 -0,03%
ALTIN
2.910,14 0,33%
BITCOIN
2.180.686,85 -1,69%

Halid Meşal: İsrail Gazze'de Başarısızlık Yaşadığı İçin Lübnan'a Saldırıyor

Halid Meşal, İsrail'in Gazze'deki hedeflerine ulaşamadığı için bölgedeki saldırılarını artırdığını belirtti.

Yayın Tarihi: 07.10.2024 16:14
Güncelleme Tarihi: 07.10.2024 16:14

Halid Meşal: İsrail Gazze'de Başarısızlık Yaşadığı İçin Lübnan'a Saldırıyor

Halid Meşal'den Açıklamalar

Hamas'ın yurt dışı sorumlu yöneticisi Halid Meşal, 7 Ekim 2023 tarihindeki Aksa Tufanı saldırılarının ardından İsrail'in Gazze'de hedeflerine ulaşamamasının, ülkenin Lübnan'a ve çevresine yönelik saldırılarını artırma sebebi olduğunu ifade etti.

Kuala Lumpur Forumu'ndaki Konuşması

İstanbul'da gerçekleştirilen "Ümmetin Uyanış Öncüsü Filistin" başlıklı 7. Kuala Lumpur Forumu Konferansı'na video bağlantısıyla katılan Meşal, "Düşman, bir yıldır Gazze'de hedefine ulaşamadı, bu yüzden Lübnan'a saldırılar düzenliyor." dedi.

Aksa Tufanı ve Sonuçları

Meşal, İsrail'in 7 Ekim saldırısının bir yenilgi olduğunu belirterek, "Aksa Tufanı, bu oluşumun tarihinde kara bir leke olarak hatırlanacak ve yakında yok oluşlarının habercisi olacak." diye belirtti.

Uluslararası Destek ve Gelecek Öngörüleri

Meşal, "Siyonist oluşumun sahip olduğu uluslararası destek de yavaş yavaş kesilecek." ifadelerini kullanarak, ülkelerin Filistin'in haklarını tanıyacağı ve uluslararası ilişkilerini gözden geçireceği yönünde beklentilerini dile getirdi.

Tehcir Tehdidi

Ürdün ve Batı Şeria'nın tehcir tehdidinin altını çizen Meşal, "Bölgede yeni bir kriz yaratmak için planların yapıldığını görüyoruz." dedi.

İsrail'in Gazze'deki İhalatları

Meşal, Gazze Şeridi'ne yönelik devam eden saldırıların ve İsrail ordusunun stratejilerinin, masum halka yönelik büyük kayıplara neden olduğuna dikkat çekti. Aksa Tufanı sonrasında ortaya çıkan durumu değerlendiren Meşal, Filistin direniş gruplarının önemli kayıplar verdiğini bildirdi.

İsimler ve Sayılar

İsrail, 7 Ekim'deki saldırılarda 1200'den fazla İsraillinin hayatını kaybettiğini belirtirken, Gazze'deki saldırılarda 41,909 Filistinli yaşamını yitirdi. Ayrıca, 97,303 kişi yaralanmış durumda ve enkaz altında hala birçok kişi bulunuyor.