DOLAR
34,15 0,27%
EURO
37,8 0,2%
ALTIN
2.904,15 0,71%
BITCOIN
2.051.483,47 1,41%

Hakem Halil Umut Meler'e Saldırı Davasında Gelişmeler

Mahkeme, Halil Umut Meler'e yönelik saldırı davasında savunma süreleri belirleyerek duruşmayı erteledi.

Yayın Tarihi: 02.10.2024 10:34
Güncelleme Tarihi: 02.10.2024 10:34

Hakem Halil Umut Meler'e Saldırı Davasında Gelişmeler

Hakem Halil Umut Meler'e Yönelik Saldırı Davası

Ankara Batı 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçı sonrası hakem Halil Umut Meler'e yapılan saldırıyla ilgili süreç devam etti. Duruşmada, aralarında eski Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca'nın da bulunduğu dört sanık yargı önüne çıktı.

Duruşma Gelişmeleri

Hakim, Meler'in Adli Tıp Kurumu'ndan gelen raporun dava dosyasına eklendiğini belirtti. Meler'in avukatı, sanıkların önceki duruşmalardaki beyanlarını kabul etmediklerini vurgulayarak, sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti.

Sanıkların avukatları ise adli tıp raporunu inceleme fırsatları olmadığını belirterek süre talebinde bulundu. Cumhuriyet savcısının görüşü sonrası mahkeme, sanık avukatlarının talebi doğrultusunda rapora karşı savunma hazırlamaları için süre tanıyarak duruşmayı 14 Ekim'e erteledi.

İddianame ve Suçlamalar

İddianameye göre, Halil Umut Meler, müşteki olarak yer alırken, Faruk Koca ve diğer sanıklar şüpheli olarak gösterilmektedir. Koca'nın, 'kişiye kasten yaralama' suçundan 3 yıl 4 aydan 10 yıl 1 ay 15 güne kadar hapis cezasına çarptırılması talep edilmektedir.

Ankara Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan raporda, Meler'in başında ve göz çevresinde birden fazla yara olduğu, ancak yaralanmasının yaşam fonksiyonlarını tehlikeye sokmadığı, ancak aynı zamanda hafif bir durum olmadığı belirtilmiştir. Sanıkların cezalandırılması ve seyirden men yasağı talep edilmiştir.