Bist 100
9.142,4 0%
DOLAR
32,39 0,19%
EURO
35,08 -0,11%
ALTIN
2.314,8 0,26%

Esnaf Odası Kayıt Ücreti Ne Kadar ?

Esnaf Odası Kayıt Ücreti, Her sene farklı şekilde görülen esnaf odasına kayıt ücretleri sicil kayıtlarının oluşturulması istenen yerler için önemli ve merak edilen bir konudur.

Yayın Tarihi: 24.11.2020 22:11
Güncelleme Tarihi: 24.11.2020 22:11

Esnaf Odası Kayıt Ücreti Ne Kadar ?

Her sene farklı şekilde görülen esnaf odasına kayıt ücretleri sicil kayıtlarının oluşturulması istenen yerler için önemli ve merak edilen bir konudur.

Belge İbrazı

İşletmelerini geliştirmek üzere ilerleyen dönemlerde kredi çekmek isteyen esnaf ve sanatkarlar, oda kaydı yaptırarak kredi süreçlerini kolaylaştırmak istemektedir. Bu işlemlerin gerçekleşmesi için bazı gerekli belgelerin ibrazı gerekir. 2020 yılında yeni gündeme gelen tarife ile beraber esnaf odasına kayıt işlemleri yapılabilir.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Aidat ve Kayıt Ücreti

Esnaf ve sanatkarlar odası kayıt ücretleri 2020 yılı için her yıl aşamalı şekilde artması ile merak edilen bir konu haline gelmektedir. Ödemelerinizin kuruma bağlı bankalardan yapılması ve ardından belge, diğer istenen evraklarla beraber gönderilmelidir.
Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği bu evrakların ve ödeme belgesinin teslim edilmesi gereken yerdir. Resmi Gazete 2018 yılı değişiklikleri kapsamında uygulamaya geçen 2020 yılı aidat fiyatları şu şekilde sıralanabilir: Esnaf Odası kayıt ücreti; 662 TL tadil bedeli; 174 TL, kapanış bedeli 51.90 TL, tasdikname bedeli; 62.20 TL olarak tek bir fiyat tarifesi söz konusudur.

Esnaf Odası Kayıt Aidat Ücretleri Her İlde Aynı mı?

Tüm il ve ilçelerden belirlenmiş Esnaf Odası kayıt aidat ücretleri aynı şekilde geçerliliğini korumaktadır. Başvuru esnasında 2020 yılı için toplamda 950 TL ödeme yapılır.
Ayrım açısından vergiden muaf olanlar daha düşük ücretler ödemektedir. Bu kategoride de engelli, şehit, gazi ve dul ile yetimler, kadın esnaflar bulunmaktadır. Kayıt ödemesi 559 TL, tadil bedeli de 165 TL olarak belirlenmiştir.

Esnaf Odası Kayıt İçin Hangi Evraklar Lazım

Birçok esnafın merak ettiği soru esnaf odası kaydı için hangi evraklar lazım sorusudur. Toplamda 6 tane olan bu evraklarla beraber kaydınız hızlı şekilde tamamlanacaktır. Bu odaya kayıt için daha da öncesinde SSK ve BAĞ-KUR kayıtları da gerekir. Emekliler bu kayıt için sigorta şartı olmadan hemen emekli numarası kullanarak devam edebilir.

  • Nüfus sureti aslı
  • İl sınırları içerisine ait ikametgah kaydı
  • Vergi levhası bir adet fotokopisi
  • 2 güncel vesikalık fotoğraf
  • SSK ya da Bağ-Kur numarası, emeklilerin tahsis numarası gerekir.

Nüfus sureti aslı nüfus dairesinden alınabileceği gibi mahalle muhtarından da alınabilir. İkametgah da aynı şekilde muhtardan ve e devlet üzerinden kayıtlı olduğunuz adresi gösterir şekilde temin edilebilmektedir. Muhtar onayı için kurumdan bilgi alabilirsiniz.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Kayıt Sorgulama Nasıl Yapılır?

Önceden kayıt olup olmadığını anlamak için Esnaf ve Sanatkarlar Odası kayıt sorgulama işlemini yapmanız gerekir. Bazı hallerde belirsiz bir durum olabildiği için önemli bir detay vardır. Önce sistemden sorgulama yapmak istediğinizde e devletten bunu gerçekleştirme imkanınız vardır. Kendi şifreniz varsa GTB Esnaf ve Sanatkarlar Bilgi Sistemi üzerinden kayıt sorgulama ardından belge doğrulama işlemleri gerçekleşebilir.

Hatalı İşlem Olduğunda Ne Yapılır?

Eğer esnaf sanatkarlar odası başvuru işlemlerinde bir hata olduğunu düşünüyorsanız doğrudan kurumun sitesi üzerinden, 0 312 449 43 06 fax numarası ve  0 312 449 43 00 telefonu üzerinden işlemler sürdürülebilir.