İyi Yönetişimle Güvenin Artırılması Hedefleniyor
Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Orhan Turan, "Güven Kültürü İçin İyi Yönetişim Konferansı"nda önemli açıklamalarda bulundu. Turan, özellikle kamu kurumları ile birlikte özel sektörde ve sivil toplum kuruluşlarında da iyi yönetişim ilkelerinin benimsenmesinin gerekliliğine dikkat çekti.
Devlet ve Sivil Toplum İşbirliği
Turan, sivil toplumun kamuda güvenin tesisinde kritik bir rol oynadığını belirtti. Uzmanlaşmış sivil toplum kuruluşları ile işbirliğinin, ulusal sorunlara çözüm bulma konusunda etkili olabileceğini ve katılımcı demokrasiyi pekiştirerek devlete olan güveni artıracağını ifade etti.
Katılım Mekanizmalarının Güçlendirilmesi
Turan, bu işbirliklerinin artırılması adına katılım mekanizmalarının güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı. "Sadece kamu kurumları değil, özel sektör ve sivil toplum da iyi yönetişim ilkelerini benimsemeli ve karar alma süreçlerinde tüm paydaşların menfaatleri dikkate alınmalıdır" dedi.
Sivil Etkileşim Modeli ile Yeni Yaklaşımlar
Argüden Yönetişim Akademisi Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çakmakçı da konferansta yaptığı konuşmada, süreçlerin nasıl yürütüleceği üzerine çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirtti. Çakmakçı, "Geliştirilen Sivil Etkileşim Modeli, paydaş güvenini artırma amacı taşıyan her türlü kurum için etkin bir ölçümleme sistemi sunmaktadır" şeklinde konuştu.