DOLAR
34,13 -0,13%
EURO
38,21 -0,14%
ALTIN
2.927,1 -0,35%
BITCOIN
2.193.547,05 -0,11%

Günlerce bayatlamayan limonlu kurabiye tarifi! Ünlü aşçılar hamuruna bundan ekliyor

Lezzetli yemekleriyle tanınan Emine Bader'in nefis bir limonlu kurabiyesi var. İşte; Günlerce bayatlamayan limonlu kurabiye tarifi..

Yayın Tarihi: 06.02.2024 16:12
Güncelleme Tarihi: 06.02.2024 16:12

Günlerce bayatlamayan limonlu kurabiye tarifi! Ünlü aşçılar hamuruna bundan ekliyor

Kışın bolca toplanan limon, artık yemek ve tatlılarda da kullanılıyor. Limon ayrıca balık ve çiğ köfte gibi yemeklerde, kurabiye ve revani gibi tatlı yapımlarında da kullanılıyor. Limon ayrıca, bayatlamayan limonlu kurabiyede de kullanılmaktadır.

Emine Beder’in tarif kitabında yer alan limonlu kurabiye, bu senenin en çok beğenileni oldu. Ağızda eriyen pastane usulü limonlu kurabiyeler çok beğenilirken v hanımlarının büyük ilgiyle araştırdığı leziz kurabiye tarifini sizler için bir araya getirdik.

LİMONLU KURABİYE TARİFİ

Limonlu kurabiye için gerekli malzemeler aşağıdaki gibidir;

Malzemeler:

2 adet yumurta

1 su bardağı şeker

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1 paket vanilya

1 çay kaşığı kabartma tozu

Yarım çay kaşığı zerdeçal(arzuya göre)

Yarım limon suyu

2 adet limon kabuğu

2 su bardağı un

Üzerini bulamak için;

Pudra şekeri

limonlu kurabiye tarifi

Hazırlanışı:

Yumurta ve şekeri mikserle karıştırın. Yağı, limon suyunu, unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin. Rendenin ince tarafıyla rendelenmiş limon kabuğu rendesini ekleyin.

Malzemeleri karıştırın ve istenirse zerdeçal ekleyin. Hamuru merdaneyle açıp buzdolabında 1-1,5 saat kadar dinlendirin. Daha sonra sertleşen hamurdan bir kaşık alıp yuvarlayın.

Hamurun üzerine pudra şekeri serpip aralarında boşluk kalacak şekilde fırın tepsisine dizin. Bu aşamada hamurunuzun etkilenmemesi adına hızlı hareket etmelisiniz.

Önceden 170°C'ye ısıtılmış fırına atın yaklaşık 20 dakika pişirin. Limonlu kurabiyeler hazır, afiyet olsun...