DOLAR
34,17 0,04%
EURO
37,58 0,18%
ALTIN
2.886,52 -0,07%
BITCOIN
2.121.787,64 0,39%

Güney Sudan'da AFAD ve TİKA İle Gıda Yardımı

AFAD ve TİKA, Güney Sudan'da 500 aileye gıda yardımı ulaştırdı. Türkiye'nin desteği sürüyor.

Yayın Tarihi: 09.10.2024 00:22
Güncelleme Tarihi: 09.10.2024 00:22

Güney Sudan'da AFAD ve TİKA İle Gıda Yardımı

Güney Sudan'a Gıda Yardımı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), işbirliği içinde Güney Sudan'da 500 aileye gıda yardımı yaptı.

Dağıtım Etkinliği

Güney Sudan'ın başkenti Juba'nın Gudele bölgesinde gerçekleştirilen dağıtım etkinliğine, Güney Sudan Hayvancılık ve Balıkçılık Bakanı Onyoti Adigo ve Türkiye'nin Juba Büyükelçisi Erdem Mutaf katıldı.

Bakan Adigo'dan Teşekkür Mesajı

Bakan Adigo, Türkiye'yi, Güney Sudan'da yürüttüğü insani yardım faaliyetleri ve diğer alanlardaki desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Büyükelçi Mutaf'ın Açıklamaları

Büyükelçi Mutaf, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Sudan'daki çatışmalar nedeniyle Güney Sudan'a dönen Shilluk kabilesine mensup bireylere gıda yardımında bulunduk" sözlerini dile getirdi.

AFAD'dan temin edilen kaynakla yapılan gıda dağıtımının 500 aileye ulaştığını belirten Mutaf, bu yardımın Güney Sudan'ın Yukarı Nil eyaletindeki Shilluk Krallığı tarafından talep edildiğini ifade etti.

Gelecek Desteğimiz Sürecek

Mutaf, "Güney Sudan'da 3,5 yıl boyunca 6 eyalete giderek insani yardımlarımızı ulaştırdım. Gelecekte de Güney Sudan'a desteğimiz devam edecek" dedi.

Tarihsel Bağlar

Shilluk toplumunun Osmanlı İmparatorluğu döneminde ilk etkileşimde bulunduğu kabilelerden biri olduğunu belirten Mutaf, o zamanki Shilluk Kralı'nın Osmanlı askeri okulundan mezun olduğunu aktardı.

Türk Halkının Sevgisi

Mutaf, "Bu tür yardımlar, Türk halkının Güney Sudan halkına olan sevgisini ve muhabbetini gösteriyor" diyerek sözlerini sonlandırdı.