DOLAR
34,16 0,05%
EURO
37,87 0,12%
ALTIN
2.919,32 0,25%
BITCOIN
2.103.160,12 -1,19%

Gündem Özeti: 1 Ekim 2024

Türkiye'deki önemli gelişmeler ve uluslararası olaylar, 1 Ekim 2024 tarihindeki gündemde yer alıyor.

Yayın Tarihi: 01.10.2024 00:02
Güncelleme Tarihi: 01.10.2024 00:02

Gündem Özeti: 1 Ekim 2024

Meclis Yasama Yılına Başlıyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), 28. Dönem 3. Yasama Yılı’nı Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’un önderliğinde açacak. Kurtulmuş, açılış töreni kapsamında Atatürk Anıtı’na çelenk bırakacak ve bir resepsiyon verecek. Ayrıca, Finlandiya Cumhurbaşkanı Alexander Stubb ile de görüşecek.

Cevdet Yılmaz Akademik Vizyon Programında

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde gerçekleştirilecek bilimsel bir programda yer alacak. Etkinlik saat 10:00’da başlayacak.

Sanayi ve Teknoloji Gündemi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Anadolu Ajansı’nın Editör Masası’na konuk olacak. Bu görüşme saat 11:00’de Ankara’da gerçekleşecek.

Önemli Törenler ve Toplantılar

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi’nin açılışında yer alacak. Ek olarak Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Yurtdışı Türkler Başkanlığı’nda Finlandiya Tatarları için düzenlenecek kitap tanıtımına katılacak.

Ekonomik Gelişmeler

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi’nin 70. kuruluş yıldönümü etkinliğine katılacakken, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı İstanbul’da güvenilir gıda konulu bir basın toplantısı düzenleyecek.

Dünya Gündemi ve Diplomasisi

Çin Halk Cumhuriyeti, ulusal gününü kutlayacakken, Filistin'deki Gazze ve Lübnan'a yönelik saldırılara dair gelişmeler takip ediliyor.

Spor Gündemi

RAMS Başakşehir, UEFA Konferans Ligi’nde Avusturya temsilcisi Rapid Wien ile karşılaşacak. Bu kapsamda, Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda basın toplantıları ve son idmanlar yapılacak.

Basketbol Müsabakaları

Basketbol BKT Avrupa Kupası’nda Bahçeşehir Koleji ile Beşiktaş Fibabanka karşılaşacak. Ayrıca, Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde Aliağa Petkimspor ve Galatasaray, Polonya ve Almanya takımlarıyla mücadele edecek.

Voleybol Maçı

Erkekler AXA Sigorta Şampiyonlar Kupası’nda Halkbank ile Arkas Spor, Burhan Felek Salonu’nda karşı karşıya gelecek.

Not: Anadolu Ajansı’nın paylaştığı içerikler, yalnızca aboneleri tarafından kullanılabilir. Abone olmayanların bu bilgileri kullanmaları yasaktır ve hukuki işlemler uygulanabilir.