DOLAR
34,09 0%
EURO
38,04 0%
ALTIN
2.874,38 0%
BITCOIN
2.154.696,06 -0,1%

Guardiola'dan İlkay Gündoğan Açıklamaları

Pep Guardiola, İlkay Gündoğan'ın dönüşü hakkında konuştu ve takımda emeklilik planlarının olmadığını vurguladı.

Yayın Tarihi: 23.08.2024 16:08
Güncelleme Tarihi: 23.08.2024 16:08

Guardiola'dan İlkay Gündoğan Açıklamaları

Guardiola'dan İlkay Gündoğan Açıklamaları

Manchester City'nin Teknik Direktörü Pep Guardiola, bu sezon yeniden kadrolarına kattıkları İlkay Gündoğan hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Gündoğan’ın, emekli olmak ya da anılarını hatırlamak için geri dönmediğini belirten Guardiola, futbolcunun gelecekte başarılı anılar biriktirmek için burada olduğunu ifade etti.

Transfer Sürprizi

Bassı toplantısında konuşan Guardiola, transferin beklenmedik şekilde gerçekleştiğini vurguladı. Gündoğan’ın kendisini arayıp geri dönme isteğiyle ilgili bilgi aldığını belirten Guardiola, “Onun ne kadar kaliteli bir oyuncu olduğunu biliyoruz. Geçen sezon Barcelona’da başarılı bir performans gösterdi. Geri döndüğü için mutluyuz,” dedi.

Orta Saha Alternatifleri

Guardiola, orta saha oyuncularını ve niteliklerini sevdiğini belirterek, “Gündoğan, oynamak istediğimiz sistemde bize çeşitli alternatifler sunuyor. 2 ya da 3 farklı pozisyonda oynayabiliyor ve zamana ihtiyacı yok. Eğer uluslararası izin alınırsa, Ipswich Town karşısında sahada olmasına hazır olduğunu düşünüyorum.” şeklinde görüş belirtti.

Hatırlatmak gerekirse, İlkay Gündoğan, 2016-2023 yılları arasında Manchester City forması giymiş, ardından ise bir sezon için İspanyol takımı Barcelona’ya transfer olmuştu.