DOLAR
33,98 0%
EURO
37,82 0%
ALTIN
2.820,3 0%
BITCOIN
1.969.055,75 0%

Gram ve çeyrek altını olan düğün bayram edecek! Zirve yapacağı tarih belli oldu

Gram altın yatırımcılarına yönelik müjdeli bir haber, dünyaca ünlü ekonomistten geldi. Altın fiyatına yönelik rekoru işaret eden uzman isim aynı zamanda tarih de paylaştı. O tarihe kadar altın sahibi olanların sabırlı olması gerekecek.

Yayın Tarihi: 12.04.2024 09:40
Güncelleme Tarihi: 12.04.2024 09:40

Gram ve çeyrek altını olan düğün bayram edecek! Zirve yapacağı tarih belli oldu

Altın gramında volatilite artışa dönüştü. Gram altın rekoru kırılırken dünyaca ünlü bir ekonomist altının son rakamına dikkat çekti. Altın yatırımcıları ise gelen bu tarih bilgisi kapsamında açıklanan yeni rekora oldukça sevinecek. İşte, Dünyaca ünlü ekonomistin o açıklaması..

Altın fiyatlarında son dönemde yaşanan yükselişin dikkat çekmesiyle ons altın 2 bin 353 dolar, gram altın ise 2 bin 421 dolar ile rekor seviyeye ulaştı. Ekonomist David Rosenberg, mevcuttaki ekonomik durum ve jeopolitik riskler göz önüne alındığında bir ons altının 3.000 dolara ulaşabileceğini öngörüyor.

"Altın piyasasında son rakamlar"

Gram ve çeyrek altını olan düğün bayram edecek!

Altın fiyatlarında Mart ayından bu yana gözlenen yükseliş eğilimi özellikle son üç haftada hızlandı. Geçen yılı bir ons altın, yılın başından bu yana yaklaşık %14 artışla 2.062 dolardan kapattı. Bu artıştan gram altın fiyatları etkilendi ve rekor seviyelere çıktı.

Ekonomist David Rosenberg, altının güçlü performansının dünya çapındaki merkez bankalarının onu dolara karşı daha da güçlü bir rezerv şeklinde görmesi ve alımlarını artırmasından kaynaklandığını söyledi.

Bilindiği üzere; ABD dolarının güçlü duruşuna rağmen altın makroekonomik zorlukları görmezden geliyor. Fiyatları destekleyen bir diğer faktör ise Çin, Japonya ve Rusya gibi bazı ülkelerin de altına güvenli liman şeklinde güvenmeleridir. Rosenberg, jeopolitik riskler, merkez bankalarının artan altın alımları ve Fed'in yaklaşan faiz indirimleri göz önüne alındığında ons altının fiyatının birkaç ay içinde 3 bin dolar seviyesine ulaşacağını öngörerek bunun mümkün olduğunu belirtiyor.

David Rosenberg'in öngörüsü altın yatırımcılarına umut verirken, portföyünüzde altına yer olması gerektiğini vurguluyor.