Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Google yapay zekâ konusunda ‘temizlik’ yaparak tüm ürünlerini Gemini olarak adlandırdı!

Google'ın yapay zekâ ürün lideri, şirketin bir 'temizlik' yaptığını ve her şeyi 'Gemini' olarak yeniden adlandırdığını açıkladı.

Yayın Tarihi: 09.02.2024 18:02
Güncelleme Tarihi: 09.02.2024 18:02

Google yapay zekâ konusunda ‘temizlik’ yaparak tüm ürünlerini Gemini olarak adlandırdı!

Google'ın yapay zekâ ürünleri Bard ve Assistant'ın Başkanı Sissie Hsiao, ekim ayında şirketin bu hizmetleri "Assistant with Bard" adlı yeni bir süper ürün altında nasıl birleştirmeyi planladığını duyurmuştu.

Google, en yeni ve en gösterişli yapay zekâ ürünlerini, onlara güç veren büyük dil modelinin adıyla yeniden adlandırdığını duyurdu. Neredeyse bir yıl önce piyasaya sürdüğü sohbet robotu Bard'ın adı artık "Gemini" oldu. Ayrıca, Google'ın Workspace yazılım paketi için geliştirdiği iş birliğine dayalı yapay zekâ aracı Duet AI (yapay zekâ) ise "Gemini for Workspace" adını aldı.

Hsiao, yaptığı açıklamada, "Bu bir çeşit temizlik ve Gemini'nin yapay zekâ markamız olarak benimsenmesi. Açıkçası, bu kadar çok isme sahip olmak insanlar için gerçekten karmaşık. Sanki bir Gemini modeli var ama ürün Bard. Bence günün sonunda, muhtemelen çoğu insan Gemini modelini bu şekilde deneyimleyecek. Bu yüzden gerçekten şu konuya eğilmek istedik: model burada üründür” dedi.

google

KULLANICILAR AYDA 20 DOLAR ÖDEMEK ZORUNDA

Google, en son yapay zekâ modeli olan Gemini'yi ilk olarak aralık ayında piyasaya sürdü. Gemini'nin bir versiyonu o zamandan beri Bard sohbet robotuna güç veriyor. Fakat Google Ultra olarak bilinen en güçlü Gemini modelini piyasaya sürmekten kaçındı.

Çarşamba gününden itibaren kullanıcılar Ultra'ya artık Gemini olarak bilinen Bard üzerinden erişebilecek olsa da önemli bir uyarı yapıldı: Kullanıcılar eskiden Duet olarak bilinen uygulamaya erişim de dahil olmak üzere AI Google One paketi için ayda 20 dolar ödemek zorunda.