DOLAR
34,16 -0,2%
EURO
38,06 0,32%
ALTIN
2.922,17 -0,18%
BITCOIN
2.160.796,75 1,47%

Google, Microsoft'u Rekabet İhlali Nedeniyle AB'ye Şikayet Etti

Google, Microsoft'un rekabete aykırı uygulamaları için Avrupa Birliği'ne resmi şikayette bulundu.

Yayın Tarihi: 25.09.2024 18:21
Güncelleme Tarihi: 25.09.2024 18:21

Google, Microsoft'u Rekabet İhlali Nedeniyle AB'ye Şikayet Etti

Google'dan Microsoft'a Rekabet İhlali İddiası

Google, bulut bilişim alanındaki rekabetçi dengeleri bozan uygulamaları gerekçe göstererek Microsoft'u Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'na şikayet etti. Şirket, Microsoft'un sahip olduğu pazar gücünü kötüye kullandığını iddia ediyor.

Microsoft'un Bulut Stratejisi

Google, dünyanın önde gelen yazılım geliştiricisi Microsoft'un Windows sunucusu gibi yazılımlarını, müşterileri Azure bulut platformuna yönlendirmek amacıyla kullandığını belirtiyor. Bu durum, Google'a göre milyonlarca dolarlık bulut pazarı için adil bir rekabet ortamını tehdit ediyor.

Rekabeti Sınırlayıcı Uygulamalar

Şikayete göre, Microsoft, kendi ürünlerini desteklemek amacıyla kısıtlayıcı lisans şartları ve ayrımcı fiyatlandırma yöntemleri kullanıyor. Bu şekilde, rakip bulut sağlayıcılarına yönelik rekabeti engelleyerek pazardaki konumunu güçlendirdiği öne sürülüyor.

İlk Şikayet Olma Özelliği

Google'ın Avrupa Birliği Komisyonu'na yaptığı bu şikayet, şirketin bu tür bir başvurudaki ilk deneyimi olması bakımından dikkat çekici. Microsoft ise bulut bilişim alanında hızlı bir büyüme gösterirken, Google bu sektörde analistlerin öngörülerini karşılayamamış görünüyor.