DOLAR
34,01 0,13%
EURO
38,07 -0,29%
ALTIN
2.827,11 -0,92%
BITCOIN
2.128.192,27 -3,8%

Global Liderler Zirvesi: Yapay Zeka ve Sürdürülebilir Gelecek Vurgusu

Global Liderler Zirvesi, iş dünyasının geleceğini şekillendiren önemli konuları ele alıyor. TİM Başkanı Gültepe'nin açıklamaları dikkat çekiyor.

Yayın Tarihi: 18.09.2024 13:30
Güncelleme Tarihi: 18.09.2024 13:35

Global Liderler Zirvesi: Yapay Zeka ve Sürdürülebilir Gelecek Vurgusu

Global Liderler Zirvesi

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mustafa Gültepe, Türkiye'nin 2023 yılında hedeflenen 264 milyar dolarlık ihracat rakamına ulaşacağına inandığını belirtti. Gültepe, "Türkiye olarak son yıllarda ihracat performansımızda elde ettiğimiz başarıları yalnızca daha fazla üretimle değil, çevreye duyarlı ve yenilikçi ürünlerle taçlandırmalıyız" şeklinde konuştu.

İş Dünyası Buluşması

Global Liderler Zirvesi (Global Leader Summit), bu yıl "Yapay Zeka ve Sürdürülebilir Gelecek" ana teması ile düzenleniyor. Zirvede, Türkiye ve dünya genelinden iş dünyası liderleri, 100 konuşmacı ile 75 farklı oturumda bilgi paylaşımında bulunacak.

Önemli Konular ve Paneller

Zirve kapsamında, "Liderlerin Gelecek Beklentileri" ve "Sürdürülebilir Bir Geleceğe Ne Kadar Hazırız?" gibi başlıklarla çeşitli paneller gerçekleştirilecek. Gültepe, zirvenin açılışında, etkinliğin iş dünyasının iki önemli konusu olan teknolojik dönüşüm ve sürdürülebilir kalkınmamızı bir araya getirdiğini ifade etti.

Yapay Zeka ve Üretimde Verimlilik

Gültepe, yapay zekanın, şirketlerin verimliliklerini artırarak yeni iş modelleri oluşturmasına fırsat sunduğuna dikkat çekti. "Daha az kaynakla daha fazla üretim yapabiliyoruz" ifadesiyle, bu dönüşümde sürdürülebilirliğin önemine vurgu yaptı.

Sürdürülebilirlik ve İhracat Hedefleri

Türkiye'nin dış ticaret hedeflerini artırma gerekliliğine de dikkat çeken Gültepe, "Temel vizyonumuz, Türkiye'nin en çok ihracat yapan ilk 10 ülke arasında yer alması" dedi. Son yıllarda yapılan ihracatın 58% arttığını hatırlatan Gültepe, 2023 hedeflerine ulaşmak için tüm ihracatçıların yoğun çaba sarf ettiğini vurguladı.

Tedarik Zinciri ve Yeni Kavramlar

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Başkanı Nail Olpak, sürdürülebilirliğin tedarik zinciri yönetiminde önemini gündeme getirdi. Olpak, "Friend-shoring ve near-shoring gibi kavramlar, globalleşmeden glokalleşmeye geçiş sürecinde daha fazla önem kazanıyor" şeklinde açıklamalarda bulundu.

İstanbul'un M.I.C.E. Endüstrisindeki Yeri

KREA M.I.C.E. CEO'su Seda Mızraklı Ferik, İstanbul'un uluslararası toplantı sektöründe önemli bir destinasyon haline geldiğini belirtti. Bu zirvenin yapay zeka ve sürdürülebilir gelecek temalarının öne çıktığını ifade etti.

Teknoloji ve Sürdürülebilir Gelecek

TribeWanted Kurucusu Ben Keene ise teknolojinin insanları birbirinden uzaklaştırdığını, ancak bir yandan hayatı dönüştürdüğünü vurguladı. "İnsanlar artık bilgiyi kolaylıkla erişebiliyorlar" dedi. Sürdürülebilir bir gelecek için gereken bilgilerin daha ulaşılabilir hale geldiğini ifade etti.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, İstanbul'da bir otelde düzenlenen...

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, İstanbul'da bir otelde düzenlenen "Global Leader Summit-Küresel Liderler Zirvesi"ne katılarak konuşma yaptı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, İstanbul'da bir otelde düzenlenen...

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, İstanbul'da bir otelde düzenlenen "Global Leader Summit-Küresel Liderler Zirvesi"ne katılarak konuşma yaptı.