DOLAR
34,16 -0,19%
EURO
38,03 0,27%
ALTIN
2.886,22 -0,41%
BITCOIN
2.164.597,94 -0,34%

Girişim Ekosistemini Güçlendirecek Yabancı Yatırım Hamlesi

Türkiye, girişim sermayesi yatırım fonlarıyla daha fazla yabancı kaynak çekecek.

Yayın Tarihi: 11.09.2024 10:00
Güncelleme Tarihi: 11.09.2024 10:00

Girişim Ekosistemini Güçlendirecek Yabancı Yatırım Hamlesi

Yabancı Yatırımlara Kapılar Açılıyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin girişim ekosistemini desteklemek için yeni bir düzenlemenin yolda olduğunu açıkladı. Bu düzenleme ile girişim sermayesi yatırım fonları, yurt dışında kurulmuş olsalar bile, yatırımlarının yarıdan fazlası Türkiye’de bulunan girişim şirketlerine yatırım yapabilecek.

Yeni İmkanlar ve Yatırım Kolaylıkları

Bakan Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yabancı yatırımcılar için Türkiye’deki yatırım sürecinin kolaylaştırılacağını vurguladı. Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu tarafından alınan kararlarla birlikte yatırımcılarla işbirlikleri güçlendirilecek.

Finansman Araçları Gelişiyor

Mehmet Şimşek, girişim sermayesi yatırım fonları ile yeni bir finansman aracı getirerek, Türkiye’nin girişimcilik ekosistemine daha fazla yabancı kaynak girmesini hedeflediklerini söyledi. Böylece, yatırımın riskleri dağıtılarak daha çeşitli hale getirilmesi sağlanacak.

Girişim Şirketlerine Yeni Fırsatlar

Yapılacak düzenleme ile halihazırda yatırım almış ve yatırım turu kapatmış girişim şirketlerine de yatırım yapılması mümkün hale gelecek. Ayrıca, 'şemsiye fon' yapısı sayesinde yeni fonların kuruluş süreçleri büyük ölçüde hızlanacak.