Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Gençlik ve Spor Bakanı bisiklet dağıtım programında konuşma yaptı!

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Kağıthane Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu bisiklet dağıtım törenine katılarak çeşitli açıklamalar yaptı.

Yayın Tarihi: 18.02.2024 15:10
Güncelleme Tarihi: 18.02.2024 15:10

Gençlik ve Spor Bakanı bisiklet dağıtım programında konuşma yaptı!

Kağıthane Belediyesi’ndeki Yahya Kemal Spor Merkezi’nde düzenlenen bisiklet dağıtım törenine katılan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, spor yapmanın önemine değindi. En önemli amaçlardan birinin de uyuşturucu ile mücadele olduğunu söyleyen Bakan Bak, çocukların sağlığı ve geleceği için tüm bu spor tesislerinin ücretsiz bir şekilde kullanıma açık olduğunu vurguladı: 

“Bu çocuklarımız her şeyi hak ediyor. Amaçlarımızdan biri de bağımlılıkla mücadele. Aileler, çocuklarını alarak spor tesislerine gelmeli. Hem vücut sağlıklarının hem de geleceklerinin güzel ve iyi olması için onların spor yapmalarını sağlamalıyız. Bütün tesisler ücretsiz emrinizde." 

İlkokullarda yetenek taraması yapılıyor! 

Öte yandan Osman Aşkın Bak, ilkokullarda yetenek taraması yapıldığını da dile getirdi. 3. sınıf çocuklara yetenek taraması yapıldığını ve böylelikle de öğrencilerin uygun spor dallarına yönlendirildiğini kaydetti. Gençlerin spor yapıp sosyalleşmesi, paylaşmayı öğrenmesinin önemine değinen Bakan Bak, şu ifadeleri kullandı: 

“Hedefimiz bağımlılıkla mücadele, gençlerin spor yapması, sosyalleşmesi, paylaşmayı öğrenmesi. Türkiye, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde son 22 yılda bir devrim gerçekleştirdi. Bu nedenle güçlü ve spor ülkesi olan bir Türkiye var." 

100 adet bisiklet dağıtıldı! 

Törende yaklaşık 1000 çocuğa bisiklet dağıtılırken, Osman Aşkın Bak’a da bir bisiklet hediye edildi. Bakan Bak ise kendisine hediye edilen bisikleti, bir kız çocuğuna armağan etti.