DOLAR
34,26 0,08%
EURO
37,38 0,17%
ALTIN
2.917,86 0,04%
BITCOIN
2.251.915,71 0,34%

Gebze Belediyesi'nden Yayınevlerine Tepki: Kamuoyunu Yanıltıyorlar

Gebze Belediyesi, kitap fuarına katılmayacaklarını açıklayan yayınevlerinin kamuoyunu yanıltıcı beyanlarda bulunduğunu belirtti.

Yayın Tarihi: 14.10.2024 20:45
Güncelleme Tarihi: 14.10.2024 20:45

Gebze Belediyesi'nden Yayınevlerine Tepki: Kamuoyunu Yanıltıyorlar

Yayınevlerinden Yanıltıcı Açıklamalar

Gebze Belediyesi, bazı yayınevlerinin, 18-27 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek kitap fuarına katılmayacaklarını bildirmelerine rağmen, fuardan çekildiklerine dair yanıltıcı açıklamalar yaptığını duyurdu.

Doğru Bilgilerle Kamuoyuna Yanıt Verildi

Belediye tarafından yapılan resmi açıklamada, bu yayınevlerinin, Gebze Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'nde yaşanan trajik olayları bahane ederek kamuoyunu yanlış bilgilendirdiği vurgulandı. Açıklamada, "Kitap fuarımızda hiç olamayacakları bir durumda, sanki fuarda yer alacaklarmış gibi yanlış ve yanıltıcı bilgilerle kamuoyunu bilgilendirmekte ve bu durumu istismar etmekteler," ifadelerine yer verildi. Yanıltıcı Bilgilerle Katılım İptali

Yayınevlerinin, olayla ilgili olarak, fuara katılmaktan vazgeçtiklerini ifade edecek şekilde açıklama yapmalarının, medyada ve kamuoyunda olumsuz bir algı yaratmaya yönelik olduğu aktarıldı. Belediyeden yapılan duyuruda, "Listemizde yer almadıkları halde, kendilerini hayvansever olarak tanıtan bazı kişilerin, rehabilitasyon merkezindeki görüntülerle insanları yanıltmalarını kınıyoruz," denildi.

İstismar Girişimlerine Dikkat Çekildi

Belediye, kamuoyuna bu tür istismar girişimlerine karşı dikkatli olunması gerektiğini hatırlatarak, durumu vatandaşların takdirine sundu. "Herhangi bir yayınevinin Gebze Kitap Fuarı'nda yeri olmadığını bu vesileyle vurgulamak istiyoruz," şeklinde bir mesaj verdi.