DOLAR
34,21 -0,03%
EURO
37,84 0,22%
ALTIN
2.925,42 0,04%
BITCOIN
2.095.962,25 -0,7%

Gazzeli Çocuklar Müziğin Gücüyle Yaralarını Sarıyor

Gazzeli çocuklar, müzisyenler eşliğinde oyun ve müzikle savaşın etkilerinden kurtulmaya çalışıyor.

Yayın Tarihi: 02.10.2024 13:17
Güncelleme Tarihi: 02.10.2024 13:17

Gazzeli Çocuklar Müziğin Gücüyle Yaralarını Sarıyor

Gazzeli Çocukların Müziği ve Oyunu

Gazze'de, süregelen çatışmaların oluşturduğu derin yaralara rağmen, genç müzisyenler ve gönüllüler, yaklaşık bir yıldır devam eden İsrail saldırıları nedeniyle evlerini kaybeden çocuklara umut olmaya çabalıyor.

Müzik ve Oyunla Yaraları Sarıyorlar

Müzisyen Basim Nasrullah, "Çocukların savaşın olumsuz etkilerinden sıyrılmalarına yardımcı oluyoruz" diyerek bu çabaların önemini vurguladı.

Neşenin Yeniden Doğuşu

Vesim Lebed, olayların yarattığı korkuları unutturarak çocukları yeniden eğlendirmenin önemine dikkat çekti. Çocuklar, bölgedeki kampların yanı başında kurulan müzik ve oyun sahnelerinde, sevdiklerini kaybetmenin acısını kısa süreliğine bile olsa unutmayı başarabiliyorlar.

Gazze’de Çocuk Kahkahaları

Bombardıman seslerine rağmen Gazze semalarında yükselen çocuk kahkahaları, umut ışığı taşıyor. Bazı çocuklar gitaristin melodilerine eşlik ederken, diğerleri komedi gösterimleri ile gülme fırsatı buluyor. Zorunlu göç, besin ve su sıkıntısına rağmen bu etkinlikler, aileler için bir mutluluk kaynağı oluşturuyor.

Çatışma psikolojisinden bu şekilde uzaklaşabilen çocuklar, geleceğe umutla bakabilmek için müzik ve oyun ile buluşmaya devam ediyor.