DOLAR
34,26 -0,04%
EURO
37,63 0,05%
ALTIN
2.889,28 -0,16%
BITCOIN
2.130.753,96 0,22%

Gazze Hükümetinden İsrail'in Hastane Boşaltma Tehdidine Cevap

Gazze hükümeti, İsrail'in hastaneleri boşaltma tehdidini reddetti ve uluslararası toplumu uyardı.

Yayın Tarihi: 09.10.2024 01:52
Güncelleme Tarihi: 09.10.2024 01:52

Gazze Hükümetinden İsrail'in Hastane Boşaltma Tehdidine Cevap

Gazze Hükümetinden Sert Yanıt

Gazze Şeridi'ndeki hükümet, İsrail'in kuzeydeki üç hastanesi boşaltma yönündeki tehditlerine kesinlikle karşı olduklarını bildirdi. Medya ofisinden yapılan açıklamada, "İşgalci güçlerin hastaneleri boşaltma tehdidini reddediyoruz; dünya ve uluslararası toplum, Şifa Tıp Kompleksi'ne yönelik saldırıları ve oradaki hasta, yaralı ve sağlık personelinin hayatını koruma konusunu dikkate almalıdır," ifadelerine yer verildi.

İsrail'in Oyunu

Açıklamada, İsrail'in soykırım suçunu sürdürmek ve Gazze'nin hayati sektörlerini yok etmek adına hastaneleri tehdit ettiğine dikkat çekildi. Ofis, Kemal Advan Hastanesi, Endonezya Hastanesi ve El-Avde Hastanesindeki hastaların ve sağlık personelinin tahliyesini talep eden İsrail'in, bu hastanelerin de Şifa Hastanesi gibi yıkıma maruz kalabileceği tehdidinde bulunduğunu belirtti.

Uluslararası Tepki ve Sorumluluk

Açıklamada, uluslararası kuruluşlara hastaneleri koruma çağrısı yapıldı ve Gazze'nin sağlık sistemine yönelik sürekli saldırılardan tamamen Amerikan yönetimi ve İsrail'in sorumlu olduğu ifade edildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail ordusunun yukarıda belirtilen hastanelerin boşaltılmasını istediğini ve eğer tahliye edilmezse "yıkım, öldürme ve tutuklama" tehdidi savurduğunu bildirirken, Hamas Hareketi ise bu durumu "sürgün planını uygulamaya yönelik suç teşebbüsü" olarak değerlendirdi.