DOLAR
34,26 0,08%
EURO
37,38 0,17%
ALTIN
2.917,86 0,04%
BITCOIN
2.251.915,71 0,34%

Gazze Hükümeti'nden Açıklama: İsrail'in Kullanımında Tehlikeli Silahlar

Gazze'deki hükümet, İsrail'in kuzeyde insansız hava araçları ve bomba yüklü robotlar kullanarak can kaybını artırdığını duyurdu.

Yayın Tarihi: 15.10.2024 02:55
Güncelleme Tarihi: 15.10.2024 02:55

Gazze Hükümeti'nden Açıklama: İsrail'in Kullanımında Tehlikeli Silahlar

Gazze Hükümeti'nden Tehditkar Açıklama

Gazze'deki hükümet, İsrail ordusunun kuzey Gazze'deki askeri operasyonlarında tehlikeli silahlar kullanarak ciddi can ve mal kayıplarına neden olduğunu bildirdi. Söz konusu açıklama, hükümetin Medya Ofisi Müdürü İsmail es-Sevabite tarafından yapıldı.

İnsansız Hava Araçları ve Bomba Yüklü Robotlar

Sevabite, İsrail ordusunun kullanmış olduğu bomba yüklü robotlar ve Quadcopter tipi insansız hava araçlarının yerleşim alanlarını hedef alarak büyük tahribatlar yarattığını vurguladı. Evlerin arasındaki dar alanlarda dolaşan bu robotlar, altyapıya ve halk sağlığına ciddi zararlar vermektedir.

Ölümcül Araçların Etkisi

İsrail ordusunun su ve deterjan depolamak için kullanılan varil ve tanklara yerleştirdiği bombaların, Filistinliler yaklaşınca patlatıldığı ifade edildi. Bu durum, Gazze'deki sivil kayıpların artmasına neden olmaktadır. Ayrıca, İsrail'in hava saldırılarında kullandığı savaş uçakları, evlerin bombalanmasında büyük rol oynamaktadır.

Ölü Sayısındaki Artış ve Yardım Engelleri

Son on günde 350'den fazla insanın hayatını kaybettiğini söyleyen Sevabite, yaralıların hastanelere ulaşamadığını ve acil yardım ekiplerinin saldırıya uğrayan bölgelere giremediğini belirtti. Bu durum, yaralıların tedavi edilmeden bırakılmasıyla sonuçlanmaktadır.

Uluslararası Tehdit ve Baskı Çağrısı

İsmail es-Sevabite, ABD, İngiltere, Almanya ve Fransa’nın İsrail'in eylemlerine sağladığı desteği de dile getirerek, uluslararası kuruluşları bu savaşı durdurmak için İsrail'e baskı yapmaya çağırdı. Gazze'deki hükümet, yaşanan son olayların soykırım algısını pekiştirdiğini vurguladı.